Čestitka HNV- a povodom Dana hrvatskog naroda u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 12. siječnja 2023. - 21:15
Autor: 

Hrvatsko nacionalno  vijeće Crne Gore upućuje srdačne čestitke svim pripadnicama i pripadnicima hrvatskoga naroda u Crnoj Gori povodom Dana hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

Dana 13. siječnja obilježava se po treći puta ovaj veliki dan za Hrvate u Crnoj Gori,  a po prvi puta uz cjelodnevni program.

Program obilježavanja Dana hrvatskoga naroda u Crnoj Gori započinje svetom Misom za hrvatski narod u Crnoj Gori i Domovinu u katedrali svetoga Tripuna u Kotoru u 10 sati. Središnja proslava održat će se u Sportskoj dvorani ,, Župa” u Tivtu, uz  Svečanu akademiju i koncert Tomislava Bralića i klape Intrade. Svečanost počinje u 19 sati.

 Dan hrvatskoga naroda prigoda je da se prisjetimo svih dostignuća u unaprjeđivanju položaja Hrvata u Crnoj Gori i osiguranju njihove opstojnosti kao autohtonog naroda na ovim prostorima, kao i u izgradnji samostalne i građanske Crne Gore te očuvanju vrijednosti multikulturalizma našeg društva, čemu su Hrvati u Crnoj Gori dali svoj nemjerljiv doprinos.

Ovaj je praznik ujedno i povod i podstrek da i nadalje i još jače ustrajemo u afirmaciji i na očuvanju posebnosti i vrednota hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

 

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore