Dani otvorenih vrata u Tivtu i Bijeloj

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 16. travnja 2019. - 9:40
Autor: 

 Konzorcij kojeg čine Adriatic Marinas – Porto Montenegro i Damen, kompanija koja se na globalnom nivou bavi izgradnjom brodova i superjahti, pokreću program za regrutaciju kandidata u brodogradnji i remont jahti koji će raditi u brodogradilištu u Bijeloj.

Na Danima otvorenih vrata 17. 4.,  u Bijeloj (Upravna zgrada Jadranskog brodogradilišta Bijela, 10:00h -14:00h), i 18. 4., u Tivtu (zgrada Doma Vojske, 15:00-19:00h), svi zainteresirani kandidati će imati priliku  upoznati članove rukovodećeg tima, i razgovaraju sa njima o kompaniji, njenim planovima i mogućnostima zapošljavanja. Od kandidata se očekuje da ponesu nekoliko primjeraka svoje poslovne biografije.

Kompanije će regrutirati  širok spektar kvalificiranih  radnika: radnike za farbanje jahti, mehaničare, cjevarske radnike, inženjere za servisiranje motora, stolare, elektroničare inženjere održavanja, specijaliste za dokovanja i transport, supervizore (po disciplinama), metalske radnike, ali ostaju otvorene i za upoznavanje kandidata drugih profesionalnih zanimanja.

„Tražimo kandidate koji će podijeliti našu strast i zalaganje za uzbudljivu transformaciju bivšeg Jadranskog brodogradilišta Bijela, u novi servis za održavanje i remont jahti i megajahti. Prije svega, tražimo vrijedne ljude pune entuzijazma, koji njeguju timski rad neophodan da brodogradilište krene u novi, uspješan period svog postojanja. Spremnost i sposobnost učenja i želja da se postigne maksimum u svojoj profesiji važan su dio ove priče, jer je to i suština uspjeha jahting industrije2, ističe HR menadžerka Porta Montenegra Sandra Kapičić.

Benefiti za privredu Crne Gore će biti značajni, jer se očekuje da će se preko 300 ljudi ponovo zaposliti u industriji brodogradnje. Bijela, odnosno Herceg Novi i Boka kotorska su  povijesna  postojbina ovog industrijskog sektora u Crnoj Gori, a s ovim projektom regija će opet pružati priznate usluge ove vrste čitavom mediteranskom pomorskom tržištu.  

Zajedničko poduzeće radi na zapošljavanju početne radne snage za sudjelovanje u planiranju i transformaciji brodogradilišta Bijela u novi remontni objekt, i za mogući rani početak preliminarnih operacija -  pružanje određenih usluga brodogradilišta na sadašnjem zapadnom krilu brodogradilišta, dok će se na istočnom dijelu odvijati sanacija brodova i jahti.