Don Nikola Majić proslavio 45 godina svećeništva

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. prosinca 2016. - 10:59
Autor: 

Jučer je u crkvi sv. Andrije u Brcima, kraj Bara, sv. Misom, don Nikola Majić proslavio 45 godina svećeništva. Koncelebrirali su don Dejan Turza i don Pero Burečić, svećenici Kotorske biskupije i don Simon Ljujić iz Barske nadbiskupije, propovijedao je biskup msgr. Ilija Janjić, dok je sv. Misu predvodio slavljenik don Nikola Majić.

Prije sv. Mise, msgr. Ilija Janjić je blagoslovio restauriranu zastavu sv. Andrije.

Don Nikola je u nadahnutom nagovoru, na samom početku sv. Misnog slavlja, između ostalog rekao: „Nije dovoljno imati znanje o vjerskim istinama i to zadržati za sebe, nego je potrebno to znanje prenijeti i na druge. U Isusovom životopisu čitamo kako je imamo puno poteškoća u životu kao čovjek, posrtao je pod teretom  križa, padao je, ali se i uzdizao, trpio je mnoge nepravde, udarce, proganjan od špijuna  rimskih, ali je sve to nadvladao. Tako je i u životu jednog svećenika.

Ako ti je prijatelj u blatu i želiš mu pomoći, nije dovoljno pružiti mu ruku, nego moraš i ti ući u blato da bi ga izbavio. Tako je i Isus učinio. Sišao je među nas grešnike da nas izbavi od zla i pružio nam ruku. Dužni smo i mi njemu pružiti ruku i dati svoje srce, a najbolji lijek za to je naše kajanje za grijehe i propuste.“

Preuzvišeni Ilija Janjić je u svojoj homiliji istakao važnost sv. sakramenata. On je kazao da nema istinske sreće za vjernika, ako ne živi sakramentalno. Otac biskup je pozvao vjerni puk da koristi instrumente spasenja, koje nam je ostavio Isus Krist, kako bi imao snage za sva iskušenja svakidašnjice.

Nakon sv. Mise održana je promocija knjige „Godišnjica osamostaljenja župe Brca“, autora Vlada Lukšića. Poslije predviđenog programa priređen je prigodan domjenak.

Proslavi je nazočio i Adrijan Vuksanović, zastupnik u Skupštini Crne Gore.