Donacija Porta Montenegra SMŠ Mladost u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 22. prosinca 2016. - 9:25
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas nastavlja da unapređuje kvalitetu obrazovanja u lokalnoj zajednici, te je pred kraj 2016. godine financirala renoviranje kabineta zemljopisa  u Srednjoj mješovitoj školi Mladost iz Tivta.

Opremanje kabineta geografije u vrijednosti od 5.000 EUR podrazumijevalo je potpuno uređenje kabineta, kupovinu novog mobilijara za izvođenje nastave i vježbi iz zemljopisa, uz IT opremu, „pametne table“ i multimedijalne geografske enciklopedije i atlase, čime će kabinet geografije imati najsuvremeniju opremu u školi.

 „Porto Montenegro i ovim činom pokazuje da je osvjedočen prijatelj naše škole, jer je ova donacija za što uspješnije izvođenje nastavnog procesa postala svojevrsna tradicija. Njihova namjera za unapređenjem obrazovanja u našoj školi obavezuje profesore i učenike da proces sticanja znanja i vještina bude što efikasniji“,  istakla je ravnateljica  Srednje mješovite škole Mladost Jovanka Vujačić.

Od početka suradnje Porto Montenegro je školi u više navrata darivao tehničku i informatičku opremu, ali i financirao opremanje kabineta kemije i fizike, a sad i zemljopisa.

„Kao predstavnici glavnih investitora u ovom gradu, već godinama prepoznajemo Tivat kao grad budućnosti, te zbog toga ulažemo u kvalitetno obrazovanje – osim kabineta geografije u SMŠ Mladost, nedavno smo renovirali i biblioteku u OŠ Drago Milović. Ukupna vrijednost stipendija i donacija u obrazovanje u lokalnoj zajednici samo tokom ove kalendarske godine iznosila je preko 100.000€ - cilj svih projekata je podrška učenicima u njihovom daljem formalnom i neformalnom obrazovanju“,  istakao je PR menadžer Porta Montenegra Danilo Kalezić.