Porto Montenegro donirao 25.000 obrazovnim institucijama Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 06. listopada 2017. - 9:21
Autor: 

Projekt društveno-odgovornog poslovanja kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro Zajedno za zajednicu za početak školske godine dobio je novu dimenziju, u čijoj je realizaciji poseban akcent stavljen na podršku lokalnim obrazovnim institucijama.  Ukupna vrijednost investiranja u potpuno renoviranje učionica u vrtiću Bambi, OŠ Drago Milović i u SMŠ Mladost iz Tivta  za ovo polugodište iznosi preko 25.000€.

 

"Kao predstavnici glavnih privatnih investitora u ovom gradu, kroz različite aktivnosti ulažemo u kvalitetno obrazovanje i promovišemo znanje, jer je intelektualni kapital najvrijedniji kapital lokalne zajednice. Konkretna uspješnost ovog projekta nije „mjerljiva“ cifrom koju darujemo, ali dokazuje našu satisfakciju tokom ulaganja u formalno i neformalno obrazovanje. Najveći benefit koji jedna kompanija može da daruje zajednici u kojoj djeluje je njeno investiranje u obrazovanje i motivisanje mladih ljudi", istakao je PR i Marketing menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić.

Na inicijativu Savjeta roditelja područnog odjeljenja javne predškolske ustanove Bambi u Donjoj Lastvi, finansirana je adaptacija prijemne prostorije, ulaza i svlačionica.

"Sjajno je što je Porto Montenegro podržao dobru ideju i omogućio da prostor u kojem borave naša djeca učinimo ljepšim i konfornijim. Za svaku pohvalu je i njihova otvorenenost za sve ideje koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života u Tivtu", istakla je direktorica JPU Bambi Jasna Vujović.

 

Renoviranje kabineta likovne umjetnosti u OŠ Drago Milović podrazumijevalo je renoviranje parketa, krečenje zidova, klimatizacija, kao i nabavku mobilijara za izvođenje nastave iz ovog predmeta: osmougaonih stolova, izrada vodootpornih polica i štafelaja – ovaj kreativni kutak dobio je novu dimenziju na oduševljenje svih učenika.

"Porto Montenegro je dugogodišnji prijatelj škole, koji pomaže unaprjeđenju kvaliteta obrazovanja od najranijih školskih dana. Tako je u prethodnom periodu renovirana školska biblioteka koja je sada multimedijalni savremeni prostor, opremljen je kabinet muzičkog, sređene IT učionice", istakla je ravnateljica OŠ Drago Milović Ružica Lazarević.

 

SMŠ Mladost od danas ima zavičajnu biblioteku i renoviran kabinet engleskog jezika – adaptacija starog arhiva s novim policama za knjige, TV-om i multimedijalnim sadržajima biće mjesto za rad nekih izbornih predmeta, vannastavnih aktivnosti i radionica, a adaptacija kabineta engleskog jezila podrazumijevala je standardno renoviranje instrastrukture kabineta, i opremanje i sa školskim mobilijarom: klupe i stolice, profesorska katedra, multimedijalni sadržaji, među kojima je i pet tableta za dinamične obrazovne jedinice na engleskom jeziku.

 

"Ova donacija doprinijeće podizanju nivoa kvaliteta izvođenja nastave negleskog jezika, a primjenom informatičke opreme pružiće se mogućnost nastavnicima i učenicima da engleski jezik uče uz upotrebu savremene tehnologije. Samim tim će se podići nivo znanja i širenje jezičke kulture, kao i kvalitetnio usvajanje kulturnih i istorijskih obilježja različitih jezika. Nadamo se da će se ova veoma uspješna saradnja sa Porto Montenegrom nastaviti kroz realizaciju drugih projekata, a sve u cilju podizanja kvaliteta uslova rada u školi " kazala je ravnateljica srednje škole u Tivtu, Jovanka Vujačić.