Drugi dan 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 04. srpnja 2023. - 9:17
Autor: 

Drugi dan 31. Kotorskog festivala pozorišta za djecu protekao je u znaku dječjih osmijeha koji su bajkovitu atmosferu Starog grada učinili posebno energičnom.

„Početak takmičarskog pozorišnog programa Festivala obilježila je predstava Mogućnost zabavljanja kod ptica BITEF teatra iz Srbije koja je odigrana u Kulturnom centru “Nikola Đurković”. Djeca nešto starijeg uzrasta imala su priliku da se kroz priču o dva superheroja: ženi-drvetu i čovjeku-ptici, podsjete na to da svijet nije i ne treba da bude antropocentričan – jer ljudi su samo dio prirode koja takođe ima svoje pravo da raste, cvjeta, leti, pjeva, trči, kljuca, pa i da se zabavlja. Na prepunoj Ljetnjoj pozornici, predstava Snežna kraljica Malog pozorišta “Duško Radović” iz Srbije, okupila je mališane različitih uzrasta, pričajući im priču o neraskidivom prijateljstvu Gerde i Kaja koji se, svako na svoj način, trude da se izbore s promjenama koje im se dešavaju u periodu kada je najlakše biti povrijeđen, ali je, uz pomoć prijatelja, i najlakše zacijeliti. Na Pjaci od kina, dječje scensko stvaralaštvo pratećeg programa otvorili su mališani iz Pozorišne trupe “Čarobnjaci”, Javne predškolske ustanove „Dragan Kovačević“ iz Nikšića koji su publici zagolicali maštu programom pod nazivom Zemlja čudesa. Večeras nastavljamo program i očekujemo jednako dobru atmosferu i vrcavu dječju energiju koja pozitivno utiče i na raspoloženje nas odraslih. U terminu od 21 i 30 h se na Ljetnjoj pozornici nastavlja takmičarski program uz  Pozorište za decu i mlade Kragujevac koje će predstavom Mulan oživjeti staru kinesku poemu u pozorišnom ruhu.  Na Pjaci od kina u 20 i 30 h, biće organizovano prvo festivalsko književno veče pod nazivom Fantastični Kotorani. U pitanju je Promocija Regionalnog festivala fantastične književnosti “Refesticon”. Razigrani mališani iz Nevladinog udruženja “Djeca Tivta” i Dječijeg saveza Podgorica predstaviće se programom Kad porastu krila, na Trgu od oružja u 21 sat. Podsjetimo, 31. Kotorski festival pozorišta za djecu organizuje Opština Kotor – Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti“ – priopćava  PR služba Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Pokrovitelj je Ministarstvo kulture i medija Crne Gore.

Visoki pokrovitelj je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Zlatni sponzor Festivala je Domaća trgovina D.O.O. Podgorica (Aroma i Conto marketi).

Srebrni sponzor je Luka Kotor AD.  

Sponzori su: Turistička organizacija Kotor, Kotorska suvenirnica, Ledo DOO, Neregelia DOO, Voli DOO, Hayat Regency Kotor Bay Resort, Knjaz Miloš Montenegro i Castel DOO – Hotel restoran Conte Perast.

Prijatelji Festivala su: Ambasada Španije u Beogradu, Bandiera DOO, Vukšić DOO, Blueline DOO, Srednja pomorska škola Kotor i Crnogorska plovidba AD.

Informacije o načinu podizanja karata (o ulaznicama) na ovogodišnjem Festivalu možete pogledati na ovom linku:

http://www.kotorskifestival.me/novosti/sav-novac-od-podizanja-karata-za-lijecenje-malisana-kojima-je-pomoc-neophodna