Fešta kamelija počinje 23. ožujka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. ožujka 2019. - 8:38
Autor: 

Tradicionalna „Fešta kamelija Stoliv 2019." počet će u subotu, 23. ožujka, u 10 sati likovnom i literarnom radionicom u prirodi pod nazivom "Kamelija u srcu Boke".

Izložba aranžmana od cvijeta kamelije bit će održana u petak , 29. ožujka, od 19 sati u Galeriji solidarnosti.

Dan kasnije (subota, 30. ožujka) od 9 do 14 sati predviđen je susret uzgajivača kamelija iz zemlje i inozemstva, kao i obilazak đardina s kamelijama, stručni savjeti i razmjena iskustava.

Centralna manifestacija bit će održana u nedjelju, 31. ožujka, s početkom u 11 sati. Planirani su: svečano otvaranje, izložba aranžmana od kamelije, izložba likovnih i prezentacija literarnih radova, izbor najljepšeg đardina s kamelijama, izleti planinarskim stazama na Vrmac i u Gornji Stoliv (u 8 i 13 sati) i tradicionalna mušuljada.

Bal kamelija, s izborom Dame kamelija predviđen je za subotu, 13. travnja u 20 sati i 30 minuta.

Koncert mladih glazbenih stvaratelja "Note od kamelija" održat će se u srijedu, 24. travnja, od 19 sati u Koncertnoj dvorani Muzičke škole (crkva Svetog Duha).

„Camellia trophy" na programu će biti u nedjelju, 12. svibnja, u Stolivu, a u planu su: natjecanje ribara u drvenim barkama (6 sati), jedriličarska regata (10 sati), defile i trka veslača (11 sati), stručni skup o očuvanju drvenih barki (12 sati) i proglašenje najboljih i zabavni program (13 sati).

Tijekom manifestacije gosti NVU "Kamelija" bit će uzgajivači i ljubitelji kamelija iz Opatije (Hrvatska) i Aachena (Njemačka).

Pokrovitelj manifestacije je Turistička organizacija Kotor, a organizatori su NVU "Kamelija" i Mjesna zajednica Stoliv.