Hajduk živi vječno

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 27. studenog 2015. - 10:31
Autor: 

U Jahting klubu Porto Montenegro sinoć je održana promocija knjige “Hajdukova ’71.”, autora Maria Garbera, sportskog novinara i publiciste.

Na promociji su govorili: Slaven Luštica, sin čuvenog trenera Slavka Luštice, Petar Lovrić, dugogodišnji funkcioner Hajduka iz perioda uspješnih godina, Miroslav Bošković, bivši igrač Hajduka, a kasnije i beogradskog Partizana te iste slavne zlatne generacije, Danilo Popivoda igrač Olimpije i reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i njemačkih prvoligaša.

Slaven Luštica istakao je da podrijetlo vuče iz Boke, točnije s Luštice i izrazio zadovoljstvo što je ova knjiga doživjela promociju upravo u Tivtu.

Moderatorica večeri bila je Verica Mađer, novinarka Radio Osijeka.   

Gosti su govorili o anegdotama tijekom “zlatnih godina” Hajduka, te se prisjetili mnogih dobivenih utakmica, ali i poraza. Miroslav Bošković naglasio je da je za osam godina u “Hajduku” odigrao preko 400 utakmica, i kada je, stjecajem okolnosti, prešao u “Partizan” nije osjetio takvo prijateljstvo među igračima kakvo je bilo kod igrača “Hajduka”. Petar Lovrić je govorio o treneru “slavne generacije” Slavku Luštici, koga su zvali Žiga, i koji je uvijek govorio da od nogometa ne treba praviti filozofiju, te da je Hajdukova igra u njegovo vrijeme “plijenila i bila jednostavna”.

Putem Skype-a iz Splita su se javili Jurica Jerković, igrač Hajduka i bivše reprezentacije Jugoslavije, Marino Lemešić igrač Hajduka, , Ivica Šurjak igrač Hajduka i reprezentacije Jugoslavije, kao i Andro Damjanić fotograf lista Slobodna Dalmacija, koji su na kraju večeri odgovarali na pitanja posjetitelja.

U knjizi “Hajdukova ’71.” mogu se pročitati priče igrača iz `70-ih godina, kao što su: Vukčević, Džonij, Gluić, Buljan, Holcer, Lemešić, Ivković, Hlevnjak, Nadoveza, Jerković, Pavlica, Oblak i Jovanić…