HGI: Intenzivne pripreme za predstojeće izbore

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. kolovoza 2019. - 12:50
Autor: 

Jučer je  u Tivtu održana prva sjednica Središnjega odbora  Hrvatske građanske inicijative pod  predsjedavanjem Adrijana Vuksanovića, a čiji su članovi: Ilija Janović, Zvonimir Deković, Josip Gržetić, Blanka Radošević Marović, Ljilja Velić, Miroslav Franović, Mihael Bilafer, Filo Biskupović, Drago Kovačević, Mato Krstović, Tanja Grabić, Dijana Milošević, Dragan Marstijepović, Irena Grandis, Matej Grgurević i Dalibor Petrović.

Predsjednik HGI –ja je na sastanku istakao da će se truditi opravdati ukazano povjerenje, jer nova funkcija zahtjeva trud, predanost i timski rad. Također je istakao koliko mu je bitno sačuvati sve vrijednosti,  koje je ova Stranka tijekom 17 godina njegovala, ali svakako ima prostora za određene promjene u cilju daljeg napretka. Veliki izazov slijedi na lokalnim izborima iduće godine te  prilika za neke nove poduhvate i ciljeve.

Precizirane su nadležnosti pojedinih članova Središnjega odbora u cilju podizanja stranačke infrastrukture na veću razinu. Sagledana je politička situacija u kotorskoj i tivatskoj Općini te su planirane određene aktivnosti  u cilju približavanja građanima i rješavanju određenih problema. Data je puna potpora potpredsjedniku Općine Tivat Iliji Janoviću  u rješavanju infrastrukturnih problema u Tivtu, koji su u njegovoj nadležnosti, kao i prezentiranju Stranke u svim aktivnostima u kojima je on zastupljen. Izraženo je zadovoljstvo  promocijom Kotorskog misala  i pohvaljen je rad Zvonimira Dekovića, koji je najzaslužniji za njegovo tiskanje.

Središnji odbor  je istakao značaj  što u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava ima visokopozicioniranu   Blanku Radošević Marović,  koja se na kvalitetan način  bavi korpusom prava što je od velikog značaja za Hrvate u Crnoj Gori.

Date su instrukcije svim članovima najvećeg organa Stranke u pripremi kampanje za predstojeće lokalne izbore u Tivtu, kao i formiranju Foruma mladih i Foruma žena. Nepodijeljeno je mišljenje da novi politički kontekst zahtjeva nove oblike komunikacije s građanima i novi vid promocije Hrvatske građanske inicijative.