HGI : Modernizacija aerodroma prioritet za razvoj turizma

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 16. rujna 2018. - 11:46
Autor: 

Predsjedništvo Hrvatske građanske inicijative suglasno je da modernizacija aerodroma Crne Gore predstavlja jedan od prioriteta u strategiji razvoja turističke privrede Crne Gore, s posebnim osvrtom na tivatski aerodrom.

Predsjedništvo HGI je pozitivno ocijenilo transparentnost postupka i otvorenost nadležnih da prezentiraju javnosti Nacrt koncesijskog akta.

„Ono što je važno za HGI, a za što se od samog početka zalažemo je da aerodromi ostaju u vlasništvu države, bez kreditnih zaduženja. Od posebne važnosti za HGI je i budući status zaposlenih, čemu ćemo dati vlastiti doprinos da to pitanje bude adekvatno riješeno. Svakako zalagat ćemo se da i lokalna zajednica i njen interes precizno budu definirani koncesijskim aktom. Svjesni smo da je dugogodišnje upravljanje aerodromima, bez jasne vizije i određivanja prioriteta, u značajnoj mjeri doprinijelo da, infrastrukturno, aerodromi ne zadovoljavaju narastajuće potrebe turističkog tržišta“, priopćeno je iz HGI-ja.

Aktivnim zalaganjem i konkretnim prijedlozima HGI će doprinijeti daljem usuglašavanju predloženog Nacrta koncesijskog akta.