Hrvatskiji odgovor Bokeškom forumu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. veljače 2022. - 10:19
Autor: 

Poštovana gospođo Sindik,
moram priznati da ste u dijelu Vašeg obraćanja tivatskoj javnosti zaista bili originalni i inventivni kada ste utvrdili: “Koliko god se trudili da suzbijemo tu pojavu, ne prestaje zloupotreba položaja manjina i manipulacija s manjinskom pripadnošću”. Nadam se da niste mislili da netko manipulira Ustavom Crne Gore jer sve što ste osudili nalazi se u preambuli Ustava. Siguran sam da ste Ustav pročitali.(sic) Bježanje u subetnonim ,,Bokelj“ potvrđuje Vaš stav da ste anacionalni, za razliku od NAS koji s ponosom čuvamo, branimo i ističemo našu nacionalnu pripadnost i ta činjenica nas odvaja od ljudi koji su apatridi.
Nismo hrvatskiji Hrvati od bilo koga, kako Vi kažete, ali kada navodite da nismo u stanju priznati svoje loše poslovanje bilo bi logično, očekivano i moralno da navedete barem jedan primjer.
O izvanrednim dosezima HNV-a na društvenom i kulturnom planu , ne samo Tivta već cijele Crne Gore i Republike Hrvatske, Bokeški forum, nažalost, može samo da žali što nije dio naše uspješne ekipe koja u rukama drži pehar koji je osvojila. Siguran sam da znate o kojem je peharu riječ.
Kada tvrdite da očekujemo da će nas nacionalna pripadnost amnestirati od odgovornosti, upravo je obrnuto. NAS naša nacionalna pripadnost obvezuje na dodatnu pažnju, više rada i odgovornosti jer ispred svog imena stavljamo ime naroda kojemu pripadamo.
Poštovana gospođo Sindik, mlada ste osoba i dobro bi bilo da se prije ovakvih pisanih izleta konzultirate s Vašim predsjednikom i dopredsjednikom. Naime, želim Vam priopćiti činjenice koje ili ne znate ili ih namjerno bezobzirno prešućujete. Dakle, najstarija tivatska klapa, Klapa Jadran, koja nažalost nije prepoznata kao brend kojega bi Općina Tivat trebala financirati, već godinama bez participacije u troškovima vježba u Domu kulture Josip Marković. U klapi Jadran je više članova Bokeškog foruma, a voditelju Klape (BF) HNV plaća mjesečno 150 eura da bi se Klapa Jadran nekako održala u životu.
Kao što vidite cijenjena gospođo Sindik , s Vama se apsolutno slažemo "da nas pripadnost određenoj naciji ne čini boljim čovjekom“ , već se jednako odnosimo prema svim nacijama svijeta, pa čak i prema onim ljudima koji ne pripadaju niti jednom narodu.


U ime Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, Zvonimir Deković, predsjednik