Izložba i aukcija slika mladih tivatskih umjetnika

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. studenog 2019. - 8:20
Autor: 

Kolektivna izložba mladih tivatskih slikara bit će upriličena 12. 11., s početkom u 20 sati,  povodom Dana Općine Tivat. Izložba prodajnog tipa imat će humanitarni karakter, budući da će na večeri otvaranja biti organizirana aukcija slika.

Autorica izložbe je povjesničarka umjetnosti mr. Jelena Bošković, direktorica JU Muzej i galerija, koja je okupila šest umjetnika različitih slikarskih senzibiliteta oko teme „Naš grad". Imena za koja se Bošković odlučila su: Zoran Kruta, Tanja Nikolić, Hana Mirkov, Vladimir Jovićević, Jana Farkaš i Nastasja Tomanović. Radi se o akademskim umjetnicima, koji žive i stvaraju u Tivtu. Umjetnici će se predstaviti s po tri slike kojima su odlučili da podrže ovaj projekt, dok je sav potreban materijal za izradu slika i njihovo opremanje, osigurala JU Muzej i galerija Tivat.

Umjetnici od početka prošlog mjeseca slikaju u galeriji JU Muzej i galerija Tivat, koja je time postala svojevrsni privremeni atelje, s ciljem da se njihovi radovi nađu na kolektivnoj izložbi 12.11.2019.