Izložba „Kod“ Katarine Laković u Muzeju i galeriji Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 03. listopada 2020. - 12:47
Autor: 

Izložba pod nazivom „Kod“,  autorice Katarine Laković,  upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat 6.10.2020. godine.

„Katarina Laković rođena je 1993. godine u Podgorici. Osnovne i specijalističke studije studijskog programa Dizajn vizuelnih komunikacija završila je na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta „Mediteran“. Tokom studija učestvovala je na brojnim radionicama i konkursima, kao i u izradi murala u četiri različite ustanove: mural na Fakutetu vizuelnih umjetnosti, mural u dječijoj bolnici, mural u Centru za prava djeteta i mural u Resursnom centru. Od decembra 2019. godine radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti, na predmetima Istorija umjetnosti 1 i 2, Umjetnost XX vijeka 1 i 2, Savremene teorije slike 1 i 2. Izlagala je na Art Festivalu u Podgorici 2018. godine, u Dvorcu Petrovića na Kruševcu (Centar savremene umjetnosti) 2019. godine u sklopu izložbe Bio-Kosmos, koja je nastala u saradnji Fakulteteta vizuelnih umjetnosti i Minisatrstva nauke, kao i na samostalnim izložbama 2020. godine: u galeriji hotela Centreville u Podgorici, u kafe klubu Biro u Podgorici, i u galeriji Klub (Centar savremene umjetnosti) u Podgorici“.

Izložbu će s početkom u 19h otvoriti teoretičarka i povjesničarka umjetnosti Nina Milićević. Izložba se može pogledati do 23.10. 2020. godine.

 „Molimo posjetioce da drže propisanu distancu, nose maske tokom boravka u galeriji, te da, priliko ulaska u objekat, izvrše neophodnu dezinfekciju ruku“ – poručuju organizatori.