Kazališna predstava „Aplikacija Voland” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. studenog 2021. - 10:07
Autor: 

Kazališna predstava „Aplikacija Voland”, rađena u produkciji Centra za kulturu Tivat i Šabačkog pozorišta, bit će izvedena u sklopu „Novembarskih dana“, u utorak, 16.11., s početkom u 20 sati  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, s početkom u 20 h. Tekst potpisuje Milena Bogavac,  režiju Kokan Mladenović,  a originalnu glazbu Marko Grubić.

U predstavi igraju: Jelena Ilić, Kristina Pajkić, Miloš Vojnović i Aleksandar Jovanović.

Aplikacija Voland je  pozorišna predstava za publiku i za pametne telefone, koja se paralelno prati u fizičkom i virtuelnom prostoru, preko posebne aplikacije za pametne telefone. Publika je pozvana da instalira aplikaciju, koja joj omogućava da tokom pozorišne predstave učestvuje u igrama, kvizovima i anketama, čime utiče na dalji tok scenske radje. Tokom predstave interakcija publike je neizostavna, gledaoci svojevoljno pristaju na pravila igre koja postavljaju glumci, emocije su pomiješane, stid, strah, uzbuđenost i smijeh se smjenjuju, a ono najvažnije - koliko god da se trudimo da izbrišemo nešto iz naših života što smo u nekom trenutku zabilježili svojim telefonom, ipak ostaje zauvijek tu. Izbrisano nikad nije potpuno izbrisano, svijet tehnologije je sve moćniji, našim informacijama se trguje na mnogo ozbiljniji način od ove predstave, a, ipak, zabrinutih lica u publici bilo je na pretek“.

Kazališna predstava „Aplikacija Voland” će se igrati  15.11., u Kulturnom centru “Nikola Đurković” u Kotoru  i 17.11.,  u Dvorani Park u Herceg Novom.