Kineski kroz igru – besplatne radionice za osnovce

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 04. veljače 2020. - 12:50
Autor: 

 JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor, Gradska biblioteka i čitaonica Kotor i Udruženje za promociju sinologije Kotor u okviru Trećeg ciklusa edukativno kreativnih radionica ,,Kineski kroz igru" organiziraju radionicu posvećenu obilježavanju kineske Nove godine odnosno Proljetnog festivala.

Radionica je besplatna i otvorena za sve osnovce, a održat će se u petak, 7. 2., od 16:15 do 17:30 sati u prostorijama Gradske biblioteke i čitaonice Kotor.

Polaznici će ovom prilikom sudjelovati u izradi tradicionalnih maski i ukrasa karakterističnih za obilježavanje ovog praznika, načinima njegovog čestitanja na kineskom jeziku, učiti o najpoznatijim običajima tijekom Proljetnog festivala u Kini i njihovom uporištu u kineskoj kulturi.

Ovo je prva u nizu radionica posvećenih načinu obilježavanja najznačajnijih datuma u kineskoj kulturi, kao i radionica posvećenih drugim aspektima kineske kulture, mitologije i sinologije uopće. Predavač na radionicama je dr. Jelena Stjepčević, sinolog, a vode se uz asistenciju bibliotekarske savjetnice Jasmine Bajo.