Koncert Ive Kostić u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 24. travnja 2019. - 8:19
Autor: 

Mlada Iva Kostić,  prva crnogorska glazbenica,  koja je diplomirala na prestižnom glazbenom koledžu Berklee u Bostonu, pretpremijerno  će izvesti svoj projekat "Đorđijana" u Crnoj Gori, u srijedu, 24.4., u Zbirci pomorskog nasljeđa, sa početkom u 20:00h.

Koncert se organizira u sklopu manifestacije Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori, a ove godine projekt daje prvenstvo mladim glazbenicima  i njihovim dostignućima i u skladu s tim i moto festivala - New Generation of Jazz. Iva Kostić se sjajno uklapa u ovaj segment kao mlada crnogorska džez umjetnica, a njen projekt je posvećen tradicionalnom džez repertoaru i poznatim pjesmama (Georgia on My Mind) iz kojeg je izabrala desetak i aranžirala ih u svom stilu, a tekstove pjesama prepjevala na crnogorski jezik, sve u želji da se na kreativni i slobodni način izrazi te da kroz svoj stil doda svoj znak i približi džez tradiciju širem krugu  kod nas i u regiji  te dopre do nove generacije slušatelja  džeza.

Pored Ive Kostić,  koja će vokalno interpretirati izabrane standarde, u njezinom  ansamblu nastupaju mladi glazbenici: pijanist Enes Tahirović, gitarist Andrej Lovrić, bubnjar Slaven Ljujić, basist Branko Vučetin i drugi.