Koncert jazz umjetnika u Herceg Novom

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 10. rujna 2020. - 10:02
Autor: 

U Dvorani Park u Herceg Novom, u petak, 11. rujna, bit će održan koncert crnogorskih jazz umjetnika, čime će na simboličan način, u skladu sa situacijom, biti obilježen VII. Jazz Bay festival Herceg Novi. Koncert organizira istoimena NVO Jazz Bay Herceg Novi Montenegro.

Publici će se predstaviti gitarist Miodrag Šule Jovović, koji na festivalu nastupa od osnivanja, bas gitarist Milovan Jovović, stalni gost festivala perkusionist Martin Đorđević. Prvi puta na festivalu nastupa solistica Sanja Raičković. Specijalna gošća bit će pijanistica Sara Jovović.

Nakon koncerta u amfiteatru, druženje se nastavlja na jam sessionu u obližnjem Caffe baru Boka, gdje će nastupiti Novljanka Iva Kostić i Jazz bend.

Nametnute okolnosti promijenile su planirani program festivala za ovu godinu i dolazak jazz umjetnika iz Njemačke, Italije i Slovenije:

“Kako bi festival zadržao kontinuitet i imidž koji je stekao za ovih sedam godina, ovim koncertom u doba korone, kroz relevantan program, nastojali smo potvrditi društvenu odgovornost, umjetničku i turističku atraktivnost i razloge statusa manifestacije od značaja za kulturu našeg grada. Posebno nas raduje činjenica što će to biti prvi muzički događaj u gradu pred publikom nakon veće pauze izazvane korona virusom, a svi mi, što je i očekivano, željni smo kako koncerata tako i drugih kulturnih dešavanja”, kaže direktorica festivala, Nada Karadžić.

Obzirom na to da će se koncert održati u skladu s važećim zdravstvenim preporukama, organizator i pokrovitelj događaja mole publiku da se pridržavaju mjera NKT-a, nošenja zaštitnih maski i držanja distance.

Pokrovitelj koncerta je Općina Herceg Novi, a koncert su podržali: JUK Herceg Fest, Caffe bar Boka i Biro konto.

Početak koncerta je sutra večer u 20.30 h, dok je jam session u Caffe baru Boka najavljen za 23 h.

Izvor: Radio Jadran