„KotorArt - juče, danas, sutra“

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. kolovoza 2015. - 9:18
Autor: 

„KotorArt - juče, danas, sutra“ naziv je javnog razgovora koji će o Međunarodnom festivalu KotorArt biti održan na terasi lokala "Perper", na Škaljarskoj pjaci u Kotoru, u subotu 8. kolovoza, s početkom u 11 sati.

Razgovoru će prisustvovati urednici programskih segmenata festivala: Ratimir Martinović (Don Brankovi dani muzike i koordinator ovogodišnjeg KotorArta), Petar Pejaković (Kotorski festival pozorišta za djecu), Milan Kovačević (Međunarodni festival klapa Perast), Ivan Krivokapić (Sea Rock) i Dijana Vučinić (KotorAPSS), kao i Dragica Milić, direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstva kulture.

Razgovor se organizira sa željom da se otvori neophodan javni diskurs između kreatora i organizatora programa, i publike sa druge strane, a na teme prošlog, sadašnjeg i budućeg značaja Festivala,  kao i razvoja.

Jedna od stalnih težnji KotorArta jeste da razvija najbolji identitet Kotora, obogaćuje njegovo nasljeđe stvaranjem žive umjetnosti u javnom prostoru, afirmira i podržava sve ono što je u gradu kreativno i umjetnički kvalitetno. Korištenjem svih gradskih ambijenata, Festival želi da afirmira prostor umjetnosti kao javni prostor, da grad kreira, umjesto pukog korištenja, i da predstavlja otpor dodiru modernog kapitala, koji sve više izgrađuje gradove kao privatne prostore, dovodeći i Kotor u opasnost atrofiranja u izumrlu kulisu. S ciljem povećanja aktivnog sudjelovanja lokalne zajednice u umjetničkom kreiranju željenog identiteta grada, „KotorArt - juče, danas, sutra“ predstavlja prvi u nizu javnih susreta i diskusija, koje će Festival ubuduće redovno realizirati  u svrhu (samo)promišljanja, ali i promišljanja o razvoju šireg kulturnog i društvenog okruženja.