Kotorski vjeroučenici uz blagoslov počeli vjeronaučnu godinu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. listopada 2016. - 15:53
Autor: 

Svečanom svetom Misom, zazivom Duha Svetoga, za kotorske vjeroučenike započela je još jedna vjeronaučna godina. Kroz ovu vjeronaučnu godinu brojne kotorske osnovce i srednjoškolce na putu jačanja njihove vjere pratit će vjeroučiteljica sestra Dragica Kuštre, a vjeronaučnu godinu zaokružit će sakrament svete krizme, koji će primiti nekoliko vjeroučenika.

Današnju misu predvodio je kotorski župnik don Anton Belan koji je u obraćanju vjeroučenicima i njihovim roditeljima istakao sljedeće:

„Ovo naše okupljanje danas poseban je dar našoj Katedrali, dar za njen osamstopedesti rođendan. Vaš žamor, živahnost i veselje sjedinjuju se danas s generacijama djece i mladih koji su stoljećima unazad s istom nakanom se okupljali u ovoj katedrali. Vaše školske torbe pred oltarom označavaju ovozemaljsku mudrost i znanje, ali ono nije dovoljno u oblikovanju potpune ljudske osobe. Među ovim knjigama koje ste stavili danas u torbu, da li ima netko da je u nju stavio katehizam? Nije nitko. I to potvrđuje da to nije dovoljno. Kod djeteta treba razvijati i onu drugu dimenziju, koja se zove duhovna dimenzija. Bez nje čovjek nije potpuni čovjek… Nadam se da ćete dogodine i katehizam staviti u torbu“.

Euharistijsko slavlje uzveličali su složni glasovi katedralnog dječjeg zbora, a vjeroučenici su također sudjelovali u čitanjima molitvi tijekom svete Mise, i s prvim satom vjeronauka krenut će pripreme za proslavu njihovog omiljenog blagdana sv. Nikole 6. prosinca.

Na kraju svete Mise, blagoslovljena su djeca i školske torbe, a vjeroučenici su s vjeroučiteljicom utvrdili raspored pohađanja satova vjeronauke.