Kultura u Tivtu u doba korone

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 14. kolovoza 2020. - 20:27
Autor: 

Press konferencija povodom održavanja kazališne predstave u Tivtu, pod nazivom „Druga strana vjetra“, održana je danas u Atriju ljetnikovca Buća u Tivtu, uz poštovanje mjera NKT-a.

Ravnatelj Centra za kulturu Tivat Neven Staničić obratio se nazočnima, kazavši da studenti iz klase prof. Branka Ilića drugu godinu zaredom sudjeluju u projektima CZK-a:„Našli smo se repertoarski sa onim što mi inače radimo, što je Brankova zasluga koji je inače svoje glumačke početke imao upravo sa tivatskim Centrom za kulturu”.

Staničić je najavio igranje tri predstave sljedećeg tjedna, a to su: “Tre sorele“, “Bokeški D-mol” i “Filomana Marturano”. Predstava “Tre sorele“ će se odigrati 19. kolovoza i snimat će sa četiri kamere, a moći će se pogledati i na You Tube-u. Ostale dvije predstave će također biti snimane.  Također je rečeno da je festival “Mediteranske note” odložen do daljnjeg.

„Ovo je jedan značajan projekat i momenat, ne zbog toga što smo ga mi uradili nego upravo zbog okolnosti u kojima se dešava i zbog toga što je Centar za kulturu opet dokazao da je pravi Centar. U vrijeme kada se u kulturi sve otkazuje zbog virusa koji je tu među nama i zbog opasnosti koja postoji, sa opravdanjem se otkazuju dešavanja. Međutim, Centar za kulturu je smogao snage da staloženo, mirno, promišljeno i bez panike realizuje ovaj projekat, uz izuzetno pridržavanje mjera NKT-a“, rekao je redatelj Branko Ilić.

Glazbu za novu tivatsku predstavu je potpisala kompozitorica Nina Perović.