Lijepa glazbena večer u Domu kulture u Donjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. studenog 2017. - 10:45
Autor: 

Poly Gjurgjević i band „Lungomare“ sinoć su u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi priredili jako lijepu glazbenu večer. Koncert su podržali Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore, Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, kao i Veleposlanstvo Republike Hrvatske.

Na koncertu „Od Kvarnera pa do lijepe Boke“, koji se po treći puta organizira u Tivtu, nastupila je ženska klapa „Belezza“ iz Tivta, kao i glazbenik Slobodan Kovačević.

Večer je započela klapskim izvedbama pjesama „Ako ti draga ja na more pojdem“ i „Tempera“. Glazbenik Slobodan Kovačević je izmamio ogroman pljesak publike pjesmama  „More, more“ i „Konobo moja“, a atmosferu je dodatno zagrijao „Lungomare“ na čelu s Polyjem, koji je publici poklonio svoje autorske, ali i pjesme poznatih dalmatinskih izvođača. „Kalelarga“, „Croatio, iz duše te ljubim“, „Prošeći se po Kvarneru“, „Lipoto moja“, „Boko moja“, „Bokeljska noć“ samo su neke od pjesama koje su brojni posjetitelji sinoć mogli čuti. Publika je bila posebno raspoložena, pa je pjevala u glas sa glazbenicima i podržala ih gromoglasnim pljeskom.

Ovoj lijepoj večeri su, između ostalih, nazočili i konzul Republike Hrvatske u Kotoru Hrvoje Vuković, ministrica u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, kao i predstavnici Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.

Koncert „Od Kvarnera pa do lijepe Boke“ bit će održan i u Kotoru, u subotu, 18. studenog, u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, s početkom u 20 sati. Gosti koncerta bit će Slobodan Kovačević, klapa „Belezza“ i Ksenija Varvodić Periš, u pratnji maestra Jurice Karuza iz Splita.