Međunarodni dan čišćenja obala

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 21. rujna 2019. - 9:29
Autor: 

Međunarodni dan čišćenja obala zaposleni hotela Regent i Općine  Tivat obilježit će čišćenjem poteza od plažnog bara “Verige” do crkve Gospa od Anđela danas,  21. 9., od 11:00 h.

Akcija je inicirana od strane menadžmenta hotela Regent,  a bit će realizirana  u suradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Općine  Tivat i poduzećem „Komunalno” d.o.o. Tivat te ista uključena na listu aktivnosti NVO „Zero Waste Montenegro”, koja ovu međunarodnu ekološku inicijativu u Crnoj Gori organizira  već treću godinu zaredom s izaslanstvom Europske unije u Crnoj Gori i EU Info centrom.

“Akcija ima za cilj skretanje pažnje enormnu upotrebu plastičnog otpada pogotovo plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu. Pomenute inicijative organizovane su uoči svjetskog dana posvećenog čišćenju obala “International Caostal Clean Up Day” koja je započela prije 30 godina, uključuje 100 zemalja i skoro milione volontera. Zadovoljstvo je uvrstiti i akciju u opštini Tivat na mapu ove vrijedne globalne ekološke inicijative. Ovom prilikom se unaprijed zahvaljujem svojim saradnicima, volonterima, hotelu Regent koji je već drugu godinu za redom naš pouzdan partner u realizaciji ekoloških akcija i podršci Komunalnog preduzeća”-  izjavila je ovom prilikom Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Općine Tivat.