Ministrica Marija Vučinović sudjelovala na nacionalnoj konferenciji „NATO – DODATNA VRIJEDNOST NA BALKANU“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. ožujka 2017. - 18:10
Autor: 

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore, Marija Vučinović  sudjelovala je na nacionalnoj konferenciji na temu „NATO – dodatna vrijednost na Balkanu“, koju je organizirao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), u suradnji s Komunikacionim timom Savjeta za članstvo u NATO.

Na Konferenciji je bilo aktualizirano pitanje trenutačne pozicije Crne Gore u kontekstu međunarodnih odnosa, kao i europskih i euroatlanskih integracija.

U okviru panela: „Crnogorska perspektiva – plan reforme crnogorskog društva“, ministrica se između ostalog osvrnula na benefite koje bi članstvom u NATO ostvarila Crna Gora i njeni građani, ističući da bi ulaskom u alijansu, obrambeni sistem naše zemlje bio apsolutno efikasniji, obzirom da terorizam i sve druge pošasti sa kojima se svijet danas suočava, ne poznaju granice.

Imajući u vidu činjenicu da nijedna država bivšeg Istočnog bloka nije ostvarila priključenje EU, a da prije toga nije postala članica NATO saveza, ministrica je akcentirala značaj ulaska Crne Gore u  Savez, dodajući da zaista smatra da ukoliko neko misli  da bi Crna Gora van okvira NATO-a bila sigurna,  je u velikoj zabludi.