Mjuzikl Zona Zamfirova za početak Purgatorija

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. lipnja 2024. - 12:48
Autor: 

Festival mediteranskog teatra Purgatorije 2024., svečano će biti otvoren na Svjetski dan glazbe, 21. 6., u 21.30 h na tivatskoj Ljetnoj pozornici, izvođenjem mjuzikla “Zona Zamfirova", u produkciji Pozorišta na Terazijama iz Beograda. Premijera ove predstave održana je 2012. godine i za kratko vrijeme je osvojila 15 nagrada. Na festivalu „Sterijino pozorje“ 2013. godine bila je apsolutni pobjednik osvojivši sedam priznanja, a iste godine na Festivalu komedije u Jagodini čak osam.

„Ova verzija nije romantična ljubavna priča. U njoj postoji vrlo jasan kastinski sukob dva sveta koji ne smeju da se mešaju, ne smeju da se spajaju. Krajem 19. veka južni delovi naše zemlje ulaze u sastav Srbije, a obzirom na strane investicije, dolaze i prvi tajkuni, prvi prebogati ljudi, a Zona je ćerka upravo jednog od njih – Hadži Zamfira. Manetovi govore niški, a Zonini varoški srpski, sa tendencijom da Zonine tetke budu neka naša replika sterijanskih Fema, te pokondirenosti varoške koja teži ka velikom svetu. Naš Manulać nije lokalna zamlata kako je napisao Sremac, već prevejani tip koji dolazi iz velike Evrope nazad u rodni grad“, istakao je redatelj Kokan Mladenović.
Autorski tim čine Marko Grubić (kompozitor), Milan Nedeljković (dirigent), Mojca Horvat (koreograf), Marija Kalabić (scenograf), Tatjana Radišić (kostimograf), Radovan Knežević i Desimir Stanojević (lektori).
U predstavi igraju Ivan Bosiljčić, Ivana Popović Ilijin, Miloš Đorđević, Tanja Živković, Slobodan Stefanović, Maja Noveljić Romčević, Vladan Savić, Ivana Knežević, Ana Zdravković, Nataša Balog, Miroljub Turajlija, Milan Antonić, Ivan Zablaćanski, Milan Tubić, Jelena Arsić.
Kupovina ulaznica moguća je na blagajni Centra za kulturu Tivat radnim danima od 10:00 do 14:00 h i od 18:00 do 20:00h , kao i putem fakture u dogovoru sa službenicom blagajne pozivom na broj +382 69 342 799. Cijena ulaznica iznosi 25 €.