Mladi Hrvati Boke – snimanje u studiju HRT-a

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 23. travnja 2016. - 10:47
Autor: 

Hrvatska radiotelevizija centar Zadar i Osnovna škola „Stjepan Radić“  Bibinje teme su današnje emisije „Mladi Hrvati Boke“. Izdvojili smo upravo ova dva detalja s našega putovanja u Zadar, Nin, Šibenik i NP „Krka“ gdje smo boravili od 7. do 10. travnja u sklopu naše ovogodišnje terenske nastave.

Kao škola domaćin učenicima hrvatske nastave iz Kotora i Tivta, OŠ „Stjepan Radić“ Bibinje, priredila je raznolik program i predstavila se u najljepšemu svjetlu. Darovitost učenika ove škole pokazao je na poseban način učenik Luka Režan interpretirajući ulomak iz Molièreove komedije „Škrtac“. Raskošan program nagradili smo jakim pljeskom, ali i posebno pripremljenim poklonom – društvenom igrom „Bokeljski izazovi“, kojom smo željeli ne samo predstaviti svoju Boku nego i ponuditi zanimljiv nastavni materijal za pripremu uzvratnoga posjeta, a o čemu nešto više za našu emisiju govori vrijedna ravnateljica ove škole Mirka Sikirić. Nju je na licu mjesta intervjuirala naša novinarska ekipa.

Iz ove uredne, lijepe i organizirane škole izišli smo s knjigom pod rukom. Naime, svi smo za uspomenu dobili lijep poklon učeničke zadruge „Moba“, u kojoj se našla knjiga njihovih literarnih radova „Okom naokolo“. Naravno, njima se jako svidjela knjiga koju smo mi ilustrirali: „Mic po mic“, autorica Akrap-Sušac i Gubaš-Štifanić, a koju će moći ubuduće posuditi u svojoj školskoj knjižnici.

U HRT-ovu centru Zadar bilo nam je fenomenalno! Oduševio nas je izgled čitavoga kompleksa, ali i profesionalnost ljudi koje smo zatekli. Kroz brojna studija i režije proveo nas je i objasnio nam tajne novinarskoga zanata sam voditelj centra Edi Škovrlj. Našoj novinarskoj ekipi posebna je radost bila snimiti za HRT Radio Zadar intervju u velikome i lijepom studiju. Tko zna, možda se iz ovoga rodi neka lijepa suradnja, a možda je otkriven i neki talent – da parafraziramo našega voditelja Štorića.

Pratite nas i dalje, u sljedećim emisijama donosimo ostale zanimljivosti s terenske nastave – susret sa zadarskim županom Zrilićem, posjet Nacionalnome parku „Krka“, posebnosti Nina, Zadra i Šibenika.

Audio: 
Mladi Hrvati Boke 23.4.2016.