Monodrama "Crnogorac u tranziciji” večeras u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. listopada 2019. - 10:48
Autor: 

Komedija “Crnogorac u tranziciji”,  u produkciji Teatra 303, bit će odigrana večeras u 20 sati u Maloj dvorani Centra za kulturu Tivat (Sokolski dom, DTV Partizan).

Igraju: Dragan Buzdovan i Nađa Pjetrović.

Monodrama “Crnogorac u tranziciji” je osvrt na dešavanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma. Igraju prvi put u Tivtu.

„Ova monodrama obuhvata period, po mom mišljenju, kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogatstvom nadjačala i normalni razum. Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni  moto je, da treba prije svega nasmijati gledaoce (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim. Ujedno u ovoj monodrami je sabran i moj dugogodišnji rad u pozorišnom stvaralaštvu i kroz lično iskustvo obrađena je donekle i ova priča“, kazao je autor monodrame Dragan Buzdovan.