Održan prvi sastanak Organizacionog odbora povodom dolaska tijela Sv. Leopolda u Herceg Novi

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 05. kolovoza 2017. - 9:54
Autor: 

Organizacioni odbor koji je u Općini Herceg Novi formiran povodom dolaska tijela Sv. Leopolda u rodni grad sastao se jučer prvi put.

Miloš Bigović, predsjednik Skupštine Općine Herceg Novi i predsjednik ovog Odbora, istakao je da je dolazak relikvije – tijela Sv. Leopolda povijesni  događaj i da su lokalna uprava i sva poduzeća i ustanove čiji je ona osnivač potpuno posvećeni tome da ovaj događaj bude organiziran  kvalitetno i dostojno imenu velikog katoličkog sveca rođenog u Herceg Novom.

Don Robert Tonsati, član Odbora ispred Kotorske biskupije, informirao je prisutne da je okvirni program sačinjen. Tijelo Sv . Leopolda će sa pratnjom stići u Herceg Novi 15. 9.,  iza 13 sati i ostati dva dana. Oba dana će biti izloženo u parku nekadašnjeg hotela „Boka“, a tijekom noći u crkvi sv. Antuna.

Očekuje se dolazak vjernika iz čitave  regije što u organiziranim  grupama, što privatno. Iako je još rano za ozbiljne procjene broja hodočasnika, realno je da će u Novi stići na desetine autobusa i više tisuća  ljudi.

S tim u vezi, na prvom sastanku donijeti su konkretni zaključci u vezi s obvezama,  koje će imati općinske službe i poduzeća, kao i Centar sigurnosti Herceg Novi i Dom zdravlja. Dogovorena je dinamika daljih aktivnosti.

Sudionici  sastanka zaključili su da se a pripremama počelo blagovremeno, da će svi svoj dio obveza preuzeti savjesno, te da je zajednički cilj da ovaj događaj protekne na najbolji mogući način.

U radu organizacionog Odbora sudjelovat će , pored predsjednika Bigovića i don Roberta Tonsatija: odbornici Dragan Šimrak i Maja Bakrač, ispred Kotorske biskupije don Pavo Medač, načelnica Službe komunalne policije Marija Andrić, načelnik Službe zaštite i spašavanja Zlatko Ćirović, direktor „Herceg Festa“ Stevan Koprivica, direktor „Čistoće“ Borivoje Bonić, direktor „Komunalno-stambenog“ Branko Crnogorčević, komandir Centra sigurnosti Herceg Novi Dejan Ostojić i pomoćnica direktora Doma zdravlja Herceg Novi, dr.  Biljana Dapčević.