Održano peto Match Race natjecanje u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 24. ožujka 2015. - 8:52
Autor: 

Peto Match Race natjecanje u Portu Montenegru je okupilo profesionalne europske timove. Nakon tri intenzivna dana moru, od 19 do 22. ožujka , na sportskim BLU26 jedrilicama, trofej je otišao u ruke hrvatskoj ekipi – posada tima iskusnog jedriličara Tomislava Bašića pobjednik je Match Race natjecanja.

„Ovogodišnji Match Race u Port  Montenegru može da se uporedi s nekim od najboljih svjetskih takmičenja kojima sam prisustvovao, od organizacije izvanrednih domaćina iz Porto Montenegra do iskustva i kvaliteta jedriličarskih timova koji su bili oštra konkurencija“, istakao je pobjednik Tomislav Bašić, koji je ujedno i rangiran kao 18. na Svjetskoj Match Race ljestvici.

Odjedrila su se 36 meča, a Bašić i njegova posada imali je 15 pobjeda, i nijedan poraz. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Dejanu Persenu, koji je imao 8 pobjeda, a na trećoj poziciji je prošlogodišnji pobjednik Teo Piasevoli sa 7 pobjeda. PMYC ekipa je zauzela  5 mjesto, a za kormilom je bio Tivćanin  Ilija Belan.

 

Po prvi put od kada Porto Montenegro Jahting klub organizira natjecanje je rangirano s Grade 3, što znači da se natjecanje  bodovalo na ISAF tabeli  (International Sailing Federation). Natjecanje  su sudili priznati Neven Baran (Hrvatska) i Lorenz Walch (Njemačka).

Nakon intenzivnih dana provedenih na moru, sudionici su imali organiziran  i bogat program aktivnosti u marini i naselju Porta  Monenegra. Ceremonija