Općina Tivat predstavljena na REXPO sajmu u Zagrebu

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 29. studenog 2018. - 8:26
Autor: 

Općina  Tivat i njeni investicijski  potencijali predstavljeni su  na sedmom Međunarodnom sajmu investicijskih  projekata REXPO u Zagrebu, koji se smatra najvećim te vrste u regiji.

Na panelu “Kako kreirati uspješnu turističku destinaciju” menadžer Općine  Tivat Marko Petričević predstavio je rezultate  u razvoju investicija u Tivtu u prethodnoj deceniji kao i razvojne šanse u narednom četverogodišnjem periodu.

„Rezultati su privukli veliku pažnju ne samo regionalnih nego i evropskih i svjetskih izlagača. Sama činjenica da grad od nepunih 15 hiljada stanovnika ima projekte poput Lustice Bej i Porto Montenegra vrijedne u konačnosti blizu dvije milijarde eura; da se budžet Opštine učetverostručio u proteklih 10 godina i da planirane investicije u opštinsku infrastrukturu u naredne četiri godine iznose 120 miliona, govori o tome da se samo pravilnim i pravovremenim odlukama mogu da kreirati uslovi koji će i jednu malu Opštinu kao što je Tivat pozicionirati na svjetskoj mapi investicija i elitnog turizma”, istakao je Petričević.

REXPO je internacionalna smotra investicijskog  ulaganja i turizma,  koja se održava već sedmu godinu zaredom. Ove godine u Zagrebu je bilo prisutno 450 izlagača iz 40 zemalja svijeta i predstavljeno je 900 investicijskih  projekata. Manifestacija okuplja brojne investitore, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicione fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, gradova i država, medije te  sve one koji svoj interes pronalaze u infrastrukturnim projektima od privatnog ili javnog značaja.

Dvodnevni će skup okupiti domaće i strane ulagače te predstaviti najbolje investicijske projekte u regiji. Pored najvećeg sajma investicija u regiji, REXPO će biti domaćin brojnim panelima i prezentacijama koji će obuhvatiti najaktualnije teme iz industrije.