Otvorena izložba Đurice Nikolića u Gornjoj Lastvi

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 07. lipnja 2015. - 11:30
Autor: 

Jučer je u Domu kulture „Ilija Matković“ u Gornjoj Lastvi, u organizaciji Foto kino kluba „Mladost“ i Kulturno zavičajnog udruženja „Napredak“, otvorena izložba fotografija „Lentrati moje zbiljnosti“ autora Đurice Nikolića, foto-kino i video amatera.

Uvodnu riječ dao je predsjednik Foto kino kluba „Mladost“, Anton Gula Marković: „ Đuro je jedan od naših starijih članova koji je od samog početka tu i Đuro je svojevremeno bio i treći predsjednik Foto kino kluba, koji traje i radi već 54 godine. Đuro je htio da ova izložba bude izložba njegovih početka, onoga što je napravio dok je bio u Gornjoj Lastvi. To su slike napravljene prije skoro 40 godina. Iako smo se mi nadali da će nam on nešto donijeti iz Amsterdama, gdje živi zadnjih 40 godina, to je ostalo za naš sljedeći susret“.

„Kad sam bio ovdje prije 2000. godine  otac mi je dao sliku bokeških mornara iz Gornje i Donje Lastve. To je napravio Foto Smodlaka u Kotoru. Ja sam ovu sliku ponio u Amsterdam, tamo su mi to skenirali i ja sam tu sliku donio ovdje, veličine 50X70 i dvije malo manje. Zamolio bih Mariju Nikolić da primi ovu sliku. Ja sam se u narodnu nošnju obukao zato što je tu moja loza, tu mi je i đede Đuro i prađede i svi. Svi su oficiri i barjaktari Bokeške mornarice. Zato sam se ovako obukao – da se zna da nas još ima“, istakao je autor izložbe Đurica Nikolić, koji se za ovu prigodu obukao u nošnju Bokeljske mornarice.

Nakon otvorenja izložbe, posjetitelji su, u pravoj domaćinskoj atmosferi, imali priliku uživati u domaćem siru, kolačima, priganicama, vinu, rakiji, kao i posebnoj deliciji – kavijaru.