Partizan za primjer, besplatna škola rukometa!

Time to read
2 minutes
Read so far

Subota, 27. siječnja 2018. - 8:46
Autor: 

Aktualni šampion Crne Gore u rukometu Partizan iz Tivta nedavno je počeo pripreme, a ambicije su borba za trofeje u domaćem šampionatu i Kupu. Ali to nije tema ove priče.

Tema priče je potez kojim je Partizan pokazao kako se i na koji način može pomoí razvoju rukometa u Crnoj Gori gdje talenti niču kao iz kamena. Mnogo polemike je bilo kako pomoći klubovima, kako unaprijediti rukomet u Crnoj Gori, kako reprezentaciju učiniti konkurentnijom u odnosu na europske i svjetske selekcije.

U želji da pomogne u ostvarivanju spomenutih ciljeva, čelnici Rukometnog kluba Partizan su mini školu rukometa koja je pokrenuta 2017. godine, značajno unaprijedila u godini koja je počela. Umjesto dvije smjene kako se radilo do sada, mališani su objedinjeni u jedan termin koji je u skladu s njihovim školskim obavezama. Osiguran je prostor za rad u „Knightsbridge School Montenegro“  koji se nalazi na adresi Porto Montenegro bb, iliti preko puta srednje škole u Tivtu.

S mališanima će raditi Vuk Kaluđerovć koji je završio DIF i koji već uspješno vodi kadetsku selekciju Partizana i Đorđo Peruničić koji ima trenersku licencu i koji je prvi trener Ženskog rukometnog kluba Tivat. Spomenuti momci su inače nositelji igre Partizana koji je u protekle dvije godine osvojio Kup i titulu, uz tri sudjelovanja u europskim natjecanjima.

„Škola rukometa je imala uspone i padove, ali sada se situacija stabilizovala i krupnim koracima idemo napred. Probleme koji su se pojavljivali smo rešavali u hodu.Odziv dece je veliki, a očekujem da ih sada bude još više jer imamo idealan prostor za rad, a ono što je jako bitno i što do sada niko nije uradio, bar ja nisam čuo za to, škola je besplatna. Nema plaćanja članarine! Cilj je da pomognemo rukometu u Crnoj Gori. Da privučemo što više dece, koja će kroz rad i druženje zavoleti sport koji volimo svi mi iz Partizana i koji će u bliskoj budućnosti biti nosioci igre u reprezentaciji i Partizanu. Meni je zaista čast i privilegija što imam priliku da uporedo radim u mini školi rukometa i sa kadatskom selekcijom. Ako me pitate šta je važnije u ovom uzrastu, stvaranje igrača ili rezultat, za mene nema dileme. To je stvaranje igrača, stvaranje dobrih momaka, sportista i ljudi“ rekao je Vuk Kaluđerović.

Đorđo Peruničić najbolji sportaš Tivta u izboru novinara „Radio Tivta“ i bez ikakve sumnje jedan od najboljih igrača domaćeg šampionata (trenutno je prvi strijelac) i trener Ženskog rukometnog kluba Tivat, će imati što naučiti mališane koji se opredijele  za mini školu rukometa, koja je predviđena i za dječake i za devojčice.

„Izuzetno je zadovoljstvo raditi u mini školi rukometa. Radujem se zaista svakom treningu jer je to lepa prilika da iskustvo i znanje koje ste stekli prenesete mališanima koji to upijaju kao sunđer, a sa druge strane mnogo toga možete da naučite i vi od njih. Atmosfera na treninzima je kombinacija ozbiljnog rada i druženja, a pozitvna energija može da se oseti u vazduhu. Činjenica da je mini škola besplatna i da su roditelji rasterećeni plaćanja članarina da bi deca mogla da im se bave sportom je velika stvar. Iz mog iskustva mogu da kažem da je sport jako blizak životu. Nauči vas da se borite sa problemima. Odziv dece jeste veliki, ali apelujem i pozivam sve dečake i devojčice u Boki koji vole rukomet a znam da ih ima mnogo da nam se pridruže i priključe u radu i druženju“ poručio je Đorđo Peruničić.

Za kraj priče, jasno je da čelnici Rukometnog kluba Partizan zaslužuju iskrene čestitke za potez koji su napravili. Vuk Kaluđerović je lijepo rekao, malo je, ako ih uopće ima, škola sporta koje su besplatne!!!