Plenković čestitao Vuksanoviću

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. svibnja 2022. - 10:10
Autor: 

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je u telefonskom razgovoru čestitao predsjedniku Hrvatske građanske inicijative Adrijanu Vuksanoviću na izboru za ministra u Vladi Crne Gore. Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo što crnogorski Hrvati imaju svojeg predstavnika u izvršnoj vlasti i obećao nastavak snažne potpore hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, kao i samoj Crnoj Gori na njenom integracionom putu prema Europskoj uniji.

Novoimenovani ministar Vuksanović je zahvalio Plenkoviću na kontinuiranoj i snažnoj podršci koju njegova Vlada sprovodi, a što predstavlja posebno značajnu činjenicu za Hrvate u Crnoj Gori.
U razgovoru je preliminarno dogovoren skori posjet delegacije crnogorskih Hrvata službenom Zagrebu. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković je iskazao trajnu otvorenost za potrebe hrvatske zajednice i svemu onome što doprinosi opstojnosti Hrvata na ovim prostorima.
Vuksanović je zahvalio premijeru Plenkoviću na redovnoj komunikaciji koju imaju, kao i na politici njegove Vlade koja njeguje dobrosusjedske odnose dvije prijateljske zemlje Republike Hrvatske i Crne Gore, a što je jedna od važnih misija Hrvatske građanske inicijative.

Hrvatska građanska inicijativa