Podjela 130 paketa pomoći

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 30. travnja 2020. - 13:03
Autor: 

Podjela pomoći socijalno ugroženom i stanovništvu koje je u stanje socijalne potrebe dospjelo zbog epidemiološke situacije, nastavljena je danas. Bit će distribuirano 130 paketa za najugroženije kategorije. Shodno velikom broju donacija koje privrednici Tivta upućuju na adresu Općinske organizacije Crvenog križa, paketi su već u prethodnoj nabavci značajno unaprijeđeni namirnicama, a shodno broju članova domaćinstva. Planirano je da raspodjela bude nastavljena nakon praznika, a do sada je ukupno podijeljeno blizu 470 setova pomoći. Crveni križ se posebno zahvaljuje Komunalnom Tivat i Sekretarijatu za mlade, sport i socijalna pitanja, na reakcijama u dijeljenju pomoći u aktivnostima CK.

Na sastanku, kojim je predsjedavao predsjednik Općinskog  tima za zaštitu i spašavanje (OTZS) Siniša Kusovac, prezentirani su rezultati podjele pomoći njemačke organizacije HELP u koordinaciji s Crvenim križom i Volonterskim timom Općinskog  tima za zaštitu i spašavanje. Tom prilikom, prema spisku HELP-a, podijeljena su ukupno 143 paketa pomoći za 112 porodica, pripadnika RE i egipatske populacije.

Sa sastanka je još jednom upućena zahvalnost donatorima iz oblasti privrede, poduzetnicima kao i pojedincima na financijskim i donacijama u robi, kao i nevladinim organizacijama koje su pružile pomoć.