Porto Montenegro na sajmu nautike u Monaku

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. rujna 2015. - 11:12
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas predstavila je projekt vodeće matične luke za superjahte i nautičkog tivatskog naselja Porto Montenegro na sajmu nautike u Monaku MYS, koji je održan od 23. do 26. rujna.

Monaco Yacht Show – MYS, krajem rujna tradicionalno okuplja najpoznatija brodogradilišta, brokerske kuće, dobavljače nautičke opreme, kao i sam vrh jahting dizajna i bogatu klijentelu i vlasnike luksuznih plovila, te je ove godine brojao 528 izlagača iz 16 zemalja.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji predstavljene su brojne jahting kompanije, kao i više od 120 superjahti, a stručni tim Porta je i na ovoj manifestaciji predstavio najnoviju ponudu tivatske marine, koja uključuje i mogućnost vezivanja jahti na 450 vezova, do rekordnih 180 metara dužine.

„Kuriozitet ovogodišnjeg predstavljanja Porta  Montenegra na sajmu jeste činjenica da smo ove godine zvanično najavili Myba Pop-up Superyacht Show Porto Montenegro 2016. – naša marina i Crna Gora su se pozicionirale kao luksuzna destinacija i čarter odredište, koje sada parira najvećim nautičkim centrima u Španiji, Francuskoj i jugu Italije. Prvo izdanje MYBA-e prevazišlo je naša očekivanja, tako da smo pred najznačajnijom nautičkom klijentelom najavili i sajam sljedeće godine, jedini ove vrste na čitavom Jadranu koji okuplja superjahte“, istakao je Billy Canellas, menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.

Sajmovi nautike su, zbog svojih pratećih sadržaja, panela, zabava, konferencija i sastanaka, odličan način da se Porto Montenegro, ali i čitava Crna Gora, predstavi i pozicionira kao atraktivna jahting destinacija, jer su posjetitelji  i sudionici  ovih manifestacija najznačajniji “igrači” u nautičkom biznisu  diljem svijeta.