Posjet sjemeništaraca iz Splita HNV- u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. ožujka 2023. - 8:35
Autor: 

Jučer su sjemeništarci I. i II. godine centralnog bogoslovnog sjemeništa u Splitu prigodom hodočašća kroz Boku kotorsku do Bara u pratnji prefekta, voditelja don Ivana Mamića, posjetili sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje su ih dočekali predsjednik Vijeća Zvonimir Deković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Kotoru mr. sc. Jasminka Lončarević i predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović.

Predsjednik Deković i predsjednik Vuksanović mladim su bogoslovima nešto više rekli o hrvatskoj zajednici u Crnoj Gori, povijesti Hrvata na ovim prostorima, kao i kulturnoj baštini, s posebnim osvrtom na onu katoličke provenijencije.

Naglasak je svakako stavljen i na liturgijska izdanja Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore, od kojih je na dvjema kao recenzent i/ ili predstavljač sudjelovao i jedan od profesora Katoličko- bogoslovnog fakulteta u Splitu, dr. sc. fra Domagoj Volarević.

Ovaj posjet svakako je otvorio prostor i za buduće suradnje na korist katoličke hrvatske zajednice u Boki kotorskoj i čitavoj Crnoj Gori.