Potpisan Memorandum između koledža RIT Croatia i kompanije Adriatic Marinas

Time to read
2 minutes
Read so far

Četvrtak, 25. veljače 2016. - 9:10
Autor: 

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas - Porto Monenegro iz Tivta i renomiranog američkog koledža RIT Croatia iz Hrvatske potpisali su danas Memorandum o suradnji, koji podrazumijeva stipendiranje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim preddiplomskim studijama International Hospitality and Service Management u Dubrovniku, čiji će sponzor biti kompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Naša priča na ovim prostorima započela je prije 20 godina s programom Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima koji je predmet ove suradnje i natječaja  za dodjelu stipendije. Riječ je o multidisciplinarnom studiju koje matično  univerzitet  nudi i razvija već 120 godina, a koji svima koji su zainteresovani za ovu izrazito dinamičnu industriju daje izvrsnu kombinaciju teorijskih i praktičnih znanja, po čemu je RIT između ostalog i poznat“, istakao je predsjednik i dekan RIT Croatia Don Hudspeth, dodavši da koristi priliku da pozove što više zainteresiranih budućih studenata da se prijave i iskoriste ovu jedinstvenu priliku, da budu studenti jednog od najvećih privatnih sveučilišta u Americi, odnosno na jedinom američkom koledžu u regiji.  

„Stipendija u vrijednosti od 25.000 eura  pokriva troškove školarine tijekom studija, a osim stipendiranja studija, najbolji kandidat osvaja i mogućnost odrađivanja stručne prakse u kompaniji Adriatic Marinas - Porto Monenegro. Prepoznali smo RIT kao poželjnog partnera, u obrazovanju i razvoju svojih budućih zaposlenih, jer želimo da na ovaj način, i kroz druge projekte društveno-odgovornog poslovanja, ulažemo u obrazovanje u lokalnoj zajednici, i damo šansu mladim, elokventnim, i ambicioznim ljudima da stiču svoje znanje iz različitih oblasti, i dobiju šansu da se oprobaju u radu na projektu Porto Montenegro“, istakao je Danilo Kalezić, PR menadžer Porta Montenegra.

Rok za prijavu na natječaj  je 15. ožujak 2016. godine, a natječaju za stipendiju Porto Monenegro mogu pristupiti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četverogodišnju srednju školu.

„Do danas je kroz naš sistem obrazovanja prošlo više od 80 studenata iz Crne Gore i s mnogima smo ostali u odličnom kontaktu. Oni su dio naše zajednice diplomanata koja sada broji više od 1800 uspješnih poslovnih ljudi koji svoje karijere dalje razvijaju širom svijeta“, dodala je Irena Ljubišić, specijalista za komunikacije i upise na RIT Croatia.

„Ono što mi je RIT dao jeste način gledanja na poslovne izazove – da prepoznamo novi prostor na tržištu koji treba iskoristiti. Meni lično, a vjerujem i dosadašnjim studentima, bio je vrlo važan međunarodni karakter, tip stečenih znanja i vještina, mreža renomiranih kompanija – partnera koji su nama predstavljali prvi dodir sa poslovnim svijetom, brojne mogućnosti kada je u pitanju praksa, kako na regionalnom tako i na svjetskom nivou“, istakla je PR menadžerka Regent Porto Montenegro hotela Elena Ljiljanić, koja je među prvim Tivćanima i ljudima iz Crne Gore koji su diplomirali na ovom fakultetu, a kasnije našli posao u internacionalnom okruženju u svojoj zemlji. 

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan daleke 1829. godine. S više od 18.600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovaj univerzitet jediljem  svijeta poznat po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse. U Hrvatskoj je ovaj koledež prisutan gotovo 20 godina i to kroz RIT Croatia kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku: International Hospitality and Service Management, International Business i Information Technology.

Program International Hospitality and Service Management je prvi program koji je uveden na ovo tržište i idealan je za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili uopće, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na poduzetništvo, pa je namijenjen i onima koji žele da pokrenu svoje poslovanje.