Porto Montenegro i ove godine podržava školovanje jednog studenta iz Crne Gore na prestižnom američkom koledžu u Hrvatskoj

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 24. veljače 2018. - 8:42
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas - Porto Montenegro iz Tivta i ove godine objavljuje natječaj  za stipendiranje jednog studenta iz Crne Gore na stručnim diplomskim studijama Hospitality and Tourism Management na renomiranom američkom koledžu RIT Croatia u Dubrovniku.  Stipendija u vrijednosti od 25.000 EUR pokriva troškove školarine tijekom studija, a osim stipendije, najbolji kandidat osvaja i mogućnost da stručnu praksu obavi upravo u Porto Montenegru. 

„Treći put za redom, nastavljamo saradnju sa RIT-om, u razvoju mladih kadrova, naših budućih zaposlenih, jer želimo da i na ovaj način ulažemo u obrazovanje u lokalnoj zajednici i damo šansu mladim, elokventnim, i ambicioznim ljudima da steknu znanje na ovom renomiranom koledžu, i da se oprobaju u radu na projektu Porto Montenegro“, istakao je Danilo Kalezić, Senior PR i Marketing menadžer Porta Montenegra.

Prošle godine dobitnik stipendije bila je Tivćanka Irma Omeragić, koja je nakon stroge selekcije više desetina kandidata, odabrana kao pravi ambasador kako ovog renomiranog koledža, tako i grada Tivta, a koja je već sada, svojim prvim ocjenama opravdava povjerenje.

Rok za prijavu je 23.3. 2018. godine, a na natječaj  za stipendiju Porto Montenegro mogu se prijaviti svi kandidati iz Crne Gore koji su u završnom, četvrtom razredu srednje škole ili koji već imaju završenu četverogodišnju srednju školu.

RIT Croatia je dio Rochester Institute of Technology, jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u SAD-u. RIT je osnovan 1829. godine. S više od 18,600 studenata, 230 studija i kampusima u Americi, Hrvatskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ovo je sveučilište diljem svijeta poznato po obrazovanju usmjerenom na razvoj karijere i ima jedan od najvećih i najstarijih programa stručne prakse u svijetu.

U Hrvatskoj je ovaj fakultet prisutan 20 godina i to kroz RIT Croatia i kampuse u Dubrovniku i Zagrebu, gdje studentima nudi tri svjetski priznata američka visokoobrazovna programa koji se u potpunosti izvode na engleskom jeziku:  Hospitality and Tourism Management, International Business i Web and Mobile Computing/Information Technology.

Program Hospitality and Tourism Management je prvi program koji je uveden na RIT Croatia i idealan je za one koji razmišljaju o hotelijerstvu, ugostiteljstvu ili općenito, uslužnom sektoru. Ovaj se studij fokusira i na poduzetništvo, te je namijenjen i onima koji žele pokrenuti svoje poslovanje te se izvodi u Dubrovniku.

Za više informacija o RIT Croatia, i proceduri oko prijave za stipendiju, posjetite web stranicu i linkove:

http://www.croatia.rit.edu/portomontenegro#.Wo_aDq6nGUk

http://www.croatia.rit.edu/

Svi zainteresirani  potencijalni stipendisti, kao i njihovi roditelji, su pozvani da prisustvuju Danu otvorenih vrata za studente u Porto Montenegru, 7. 3, u Jahting klubu PM-a (Dom Vojske) u 16:00h, kada će u direktnom razgovoru sa predstavnicima fakulteta RIT i Porto Montenegra razgovarati o  studijskom i stipendijskom programu.