Potpora ministra Grlića Radmana

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 23. rujna 2020. - 11:01
Autor: 

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman  telefonski je razgovarao s  predsjednikom Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore  Zvonimirom Dekovićem. 

Povod  razgovoru su bili izborni rezultati na lokalnoj i parlamentarnoj razini u Crnoj Gori, kao i aktualna politička situacija i položaj Hrvata u Crnoj Gori, ali i ostalih nacionalnih manjina,  u svjetlu postizbornih događanja.

 Ministar Grlić Radman je naglasio da iskazuje punu potporu Hrvatima u Crnoj Gori i  legitimnim predstavnicima hrvatskoga naroda u Crnoj Gori u njihovim nastojanjima u očuvanju  nacionalnoga, političkoga i kulturnoga identiteta i kontinuiteta Hrvata Crne Gore , što je, svakako, na korist i njihove matične države i  same Crne Gore.

Hrvatski šef diplomacije  je istakao da će Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i  Hrvatska građanska inicijativa i dalje  imati potporu Republike Hrvatske te je ohrabrio rukovodstvo i Vijeća i  stranke u  daljnjem djelovanju s ciljem što boljeg zastupanja interesa  i identiteta hrvatskoga naroda u Crnoj Gori.

 Predsjednik Deković  je zahvalio Ministru na potpori, kao i na zalaganju Vlade Republike Hrvatske na očuvanju hrvatske zajednice u Crnoj Gori te istakao zadovoljstvo brojnim prethodnim susretima s hrvatskim dužnosnicima. Deković  se posebno osvrnuo na status Hrvata u Crnoj Gori te na njihovu bogatu kulturu i tradiciju, koje ne mogu opstati ukoliko se ne zalažemo za njihovo očuvanje.

Ovaj razgovor je svakako na tragu  kontinuiteta dobrih odnosa između službenog Zagreba i predstavnika Hrvata u Crnoj Gori, koji se ogledaju u uzajamnim posjetima i jačanju veza između Crne Gore i Hrvatske.