Potpora Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH hrvatskoj manjini

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. srpnja 2021. - 11:44
Autor: 

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore posjetio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, sa savjetnikom s posebnim položajem za pitanja hrvatske nacionalne manjine u inozemstvu dr. sc. Milanom Bošnjakom. Sastanku su nazočili: predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović, veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić, kao i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević.

Predstavnici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske sastali su se i s predstavnicima hrvatskih udruga u Crnoj Gori, koji su predstavili svoje djelovanje i iznijeli probleme s kojima se susreću.

Gospodin Milas je istakao kako mu je drago što se opet nalazi u Crnoj Gori te kako će se Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske uvijek zalagati za dobrobit hrvatskih manjina i u skladu sa svojim mogućnostima pomagati i pružati bezuvjetnu potporu.

Gospodin Milas i gospodin Bošnjak će imati još niz sastanaka, kao i susret s budućim studentima, zainteresiranim za studiranje u Republici Hrvatskoj.