Potpora velikih glazbenika Kotor Art -u

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 05. kolovoza 2017. - 9:57
Autor: 

Predsjednik Općine  Kotor Vladimir Jokić održao je prijem za istaknute umjetnike, violinistu Romana Simovića, gitaristu Miloša Karadaglića, violinistu Nemanju Radulovića kao i direktora KotorArt Don Brankovih dana muzike, pijanistu Ratimira Martinovića. Radulović, Simović i Karadaglić borave u Kotoru povodom nastupa na XVI. KotorArt Don Brankovim danima muzike.

Umjetnici su s predsjednikom Jokićem razgovarali o njihovoj dugogodišnjoj suradnji s Međunarodnim festivalom KotorArt, s osvrtom na povezanost Simovića sa festivalom od nastanka i novom funkcijom umjetničkog direktora Don Brankovih dana muzike, brojne nastupe Karadaglića od početaka razvoja njegove svjetske karijere, kao i o snažnom dojmu  koji su na kotorsku publiku ostavili nastupi Radulovića prije dvije godine, ali i prije dvije noći.

Glazbenici su izrazili zahvalnost Općini Kotor na značajnoj potpori KotorArtu i omogućavanju kontinuiteta realizacije kvalitetnih programa usprkos nesvakidašnjim okolnostima u kojima se festival našao svega nekoliko tjedana prije planiranog početka.

Predsjednik Jokić je stavio akcent na ovogodišnju snažnu potporu Općine KotorArtu i obećao da će se i ubuduće zalagati za rješavanje svih pitanja, na što obvezuje kvaliteta programa festivala i njegove produkcije. On je naglasio da se festival poput KotorArta prirodno nadovezuje na tradiciju, povijest  i kulturu ovih prostora, te da umjetnički sadržaji poput onih koje su Nemanja Radulović, Roman Simović i Miloš Karadaglić priuštili kotorskoj publici treba da budu osnova kulturnog života grada.

 

Violinist Roman Simović, jedan od predstavnika KotorArta, istakao je veliko zadovoljstvo održanim koncertom, prijemom kod publike, kao i organizacijom, naglasivši da država mora stajati iza projekata kakav je KotorArt, ali i umjetnika koji je na najbolji način reprezentiraju  u svijetu.

 

Violinist  Nemanja Radulović je podijelio pozitivne impresije vezane za nastupe na KotorArtu i istakao da festival, kao i Kotor zaslužuju da budu i dalje mjesta susreta umjetnika iz cijelog svijeta.

Gitarist  Miloš Karadaglić, također predstavnik KotorArta, zaključio je da Kotor svojom poviješću arhitekturom i autentičnim ambijentom predstavlja idealno mjesto za umjetnost i da KotorArt, uz adekvatno financiranje, u budućnosti može stajati rame uz rame s najeminentnijim festivalima u Europi i svijetu.