Potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović sa članovima CIVINET mreže

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 05. ožujka 2019. - 8:39
Autor: 

Ilija Janović, potpredsjednik Općine Tivat je primio i uvodnim riječima pozdravio članove Političkog odbora CIVINET mreže čiju skupštinu broji 160 članica, od kojih je 63 gradova i općina te 97 drugih sudionika (ministarstava, agencija, instituta, fakulteta, nvo...), kojim je predsjedava g. Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Rijeke i ujedno predsjednik političkog odbora CIVINET mreže.

„Uvaženi predstavnici političkog odbora mreže  CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa, dobrodošli u Tivat na 6-ogodišnju skupštinu mreže CIVINET. Zadovoljstvo mi je što je baš Tivat domaćin ovog lijepog skupa i što imamo priliku da vas ugostimo i nadam se opravdamo vaša očekivanja. Mnogi od vas su prešli ne baš mali put da budu ova dva dana s  nama i hvala im na tome.  Općina Tivat je jedna od mlađih članica  CIVINET mreže i zaista smo bili počastvovani pozivom dobivenim 2017. godine da budemo dio ove regionalne organizacije koja baštini i strijemi istim ciljevima koje  mi kao lokalna uprava  također promoviramo u našim strateškim dokumentima  i praksama. Izražavam nadu da ćemo sudjelovanjem u ovoj mreži,  razmjenom iskustava i stjecanjem novih znanja dobiti priliku da prije svega naučimo  neke nove modele dobrih praksi na polju održive mobilnosti, ali i da podijelimo s vama naša dobra iskustva, ali i probleme iz ove oblasti, kako bi nadam se našli i rješenja.  Vjerujem da će ovaj dvodnevni skup biti ujedno i dobra prilika da se bolje upoznamo,  da steknemo nove kontakte koji itekako mogu biti od koristi na budućem planu apliciranja na projektima EU fondova. Dosadašnja praksa je pokazala da su upravo partnerstva zemalja koje čine članice mreže CIVINET bile dobar recept za uspješne projekte. U konačnom izražavam nadu da će ovogodišnja skupština CIVINET biti dobra prilika da se i novi gradovi iz prije svega Crne Gore,  ali i okruženja,  upoznaju s radom mreže i možda dobiju zanimanje  i želju da budu dio ovog uspješnog tima. Nadam se da ćete imati vremena  i da uživate  u našem lijepom gradu,  te da ćete i pored zaista gustog rasporeda i vjerujem malo slobodnog vremena ipak ponijeti lijepa sjećanja sa sobom“, kazao je Janović.

Zamjenicima gradonačelnika, načelnika općina i ostalim članovima izaslanicima gradova iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije, potpredsjednik Ilija Janovićje zaželio uspješan rad odbora, skupštine i dao obećanje da će Tivat utjecati na jaču aktivnost i pridruživanje ostalih institucija iz Crne Gore.

Također je predviđen i prijam predstavnika grada Rijeke, Pazina i Ljubljane.