Poziv umjetnicima za sudjelovanje na humanitarnoj izložbi

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 25. siječnja 2021. - 10:48
Autor: 

Cris Contini Contemporary galerija u Porto Montenegru poziva sve umjetnike iz Crne Gore da predstave po jedan autorski rad na izložbi “Ljubav nas približava više nego ikad” 13. 2., u 11h.

“Ideja izložbe jeste da okupi radove umjetnika kao njihove odgovore na pandemiju, kao način dijeljenja umjetnosti u teškim vremenima izolacije. Predstavljena umjetnička djela mogu se kretati od selfie fotografija, preko slika bolničkih jedinica za intenzivnu njegu, do portreta ljudi do praznih ulica i sablasnih urbanih krajolika, do tema koje su vezane za klimatske promjene, do porodičnih priča ili rada institucija. S obzirom na to da pandemija još uvijek traje i da je gotovo cijeli svijet „zaključan“, galerija Cris Contini Contemporary najavljuje događaj „Ljubav nas približava više nego ikad“, u svojoj galeriji u Porto Montenegru, koji će dati drugačiju perspektivu Danu zaljubljenih. „Ideja je da proslavimo ljubav prema drugima kroz izložbu lokalnih umjetnika koji će svoja umjetnička djela predstaviti kao objekt istorisjke istrage iz koje se može učiti“ priopćavaju iz galerije.

„Kad je 1918. svijet zahvatio španska groznica, umjetnici su pokušali shvatiti svijet oko sebe. Edvard Munch je napravio niz autoportreta, dok je Egon Schiele nacrtao svog mentora Gustava Klimta na samrtnoj postelji. Ponekad se iz najvećeg izazova stvaraju najveća djela“, navodi se u pozivu galerije Cris Contini lokalnim autorima.

Poziv je otvoren za sve umjetnike, a da bi mogli sudjelovati, potrebno je poslati  fotografiju djela koga žele prikazati, zajedno sa svojom biografijom i kratkim opisom samog djela, ne kasnije od ponedjeljka, 8. 2. 2021. godine, na e-mail mne@criscontinicontemporary.com .

"Odabrani radovi bit će objavljeni na našoj društvenoj mreži @criscontinicontemporary_mne, na našoj web stranici www.criscontinicontemporary.com i izloženi u galeriji u Porto Montenegru, u skladu sa mjerama državnih organa. Odabrani radovi moraju se fizički dostaviti u galeriju u srijedu 10. i četvrtak 11. februara 2021.godine. Umjetnik je odgovoran za dopremanje i prikupljanje djela. Djela koja će biti izložena moraju biti uokvirena“ – stoji u priopćenju.