Priopćenje Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 12. travnja 2021. - 11:16
Autor: 

Najoštrije osuđujemo i pozivamo Tužilaštvo da preko Ministarstva unutarnjih poslova pronađe autore Instagram objave nacističke i šovinističke sadržine koja je upućena manjinskim narodima u Crnoj Gori, a koja se širi društvenim mrežama.  

Sadržaj video zapisa na koji reagiramo poziva otvoreno na  besramno uništavanje klanjem Hrvata,  Bošnjaka i Albanaca, veliča ratne zločince i  genocide iz prošlosti i izražava žal za tim što nije više takvih.

Posebno želimo da istaknemo zahtjev prema Ministarstvu unutarnjih poslova da pronađe IP adresu sa koje je postavljen ovaj video uradak.

Osuđujemo ne samo gore navedeni sadržaj koji je neprihvatljiv za bilo koje iole civilizirano društvo 21. stoljeća u Europi, već jednako tako i  zloupotrebu djece preko koje se šalju ovakve poruke u videu , a nažalost, djecu kontaminiraju za cijeli  život.

O sadržaju ovog videa obavještavamo kako cijelu crnogorsku javnost tako i Veleposlanstvo Republike Hrvatske, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, Ombudsmana Crne Gore, Veleposlanstvo Sjedinjenih američkih država, Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke, Delegacije Europske unije u Crnoj Gori, i posebnog izvjestitelja Europske komisije  za Crnu Goru Tonina Piculu da sukladno svojim ovlaštenjima utječu da  ovakvi šovinistički napisi ne bi Crnu Goru kao državu i cjelokupno društvo udaljavali od svega što je postignuto u približavanju vrijednostima Europske unije.

Link na kojemu možete pogledati video zapis  dostavljamo u nastavku: https://www.instagram.com/p/CNdocOwIwRP/?utm_source=ig_web_copy_link