Priopćenje poslanika BS, Force i HGI- ja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 22. veljače 2016. - 11:07
Autor: 

Danas je u Baru održan sastanak poslanika Bošnjačke stranke, Force i HGI- ja  vezano za prijedlog razrješenja predsjednika  Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića. Zaključak sa sastanka vam prenosimo u cijelosti.

Poslanici manjinskih partija - Bošnjačke stranke, Force i HGI- ja  potpisat će inicijativu i glasat ce za razrješenje predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

 Ovo je zajednička odluka predsjednika Bosnjačke stranke Rafeta Husovića, Force Nazifa Cungua i Hrvatske građanske inicijative Marije Vučinović, donijeta na sastanku  u Baru, na kome je razmatrana aktualna politička situacija u Crnoj Gori. Ocijenjeno je da su manjinske partije dale veliki doprinos tijekom nedavnog parlamentarnog dijaloga u pokusaju približavanja stavova i postizanja kompromisa i iskazuju žaljenje zbog propasti pregovora.

 Imajući u vidu da Socijaldemokratska partija(SDP) nije podržala Vladu prilikom glasovanja o povjerenju u Skupštini, i time prekršila koalicioni sporazum i pridružila se opoziciji, smatramo opravdanim inicijativu za razrješenje predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Poslanici BS, Force i HGI- ja  potpisat će ovu inicijativu i podržati je prilikom glasovanja  u Skupštini.