Program JU Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor za rujan

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 01. rujna 2017. - 9:23
Autor: 

Početak mjeseca rezerviran je za najmlađe, tako da već u subotu 2.9., od 20 sati mogu pogledati predstavu „NJEGOŠ ZA DJECU – KAKO RASTU VELIKI LJUDI“, a u okviru Sedmog međunarodnog slavističkog skupa „Njegoševi dani“ koji se održava u Kotoru.

Animirani filmovi „TINKER BELL NEVERBEAST“ i „HOME“ prikazivat će se u Kinu „Boka“ u četvrtak, petak i subotu (6., 7.,  i 8.9.) i 14. , 15. i 16.9.,  s početkom u 19 sati.

Ljubitelje sedme umjetnosti očekuju  „DANI EVROPSKOG FILMA“, koji će se u Kinu „Boka“ održati od 21. do 30.9.,  od 20 sati. Na repertoaru su filmovi iz: Italije, Danske, Njemačke, Kipra, Holadnije, Portugalije, Mađarske, Slovačke, Švedske i Francuske.

Festival internacionalnog alternativnog teatra – FIAT 2017. počet će 8. i trajat će do 17.9. Predstave uličnog teatra imat će gostovanja u Kotoru 9., 13. i 15.9., na Trgu od oružja i Pjaci od kina od 19 sati predstavit će se francuske grupe ECHASSIEURS SAUTEURS (9.9.), FLUO (13.9.) i FRICHTI CONCEPT (15.9.).

U Gradskoj galeriji u rujnu održat će se dvije samostalne izložbe akademskih umjetnica  – Milice Golubović iz Kotora (7.9. od 21 sat) i Jadranke Terzić iz Beograda (28.9. od 20:30 sati).

Gradska galerija organizira projekt „Festival svjetlosti – Zasjaće palaci“ (22. i 23.9. od 20 sati) koji podrazumijeva projektiranje svjetlosnih slika na fasadama zgrada, a odvijat će se istovremeno na tri mjesta: na Pjaci sv. Tripuna, Pjaci od kina i Pjaci sv. Luke.

Sudjeluju: Daliborka Kordić, Dušica Ivetić, Marija Tošković, Marina Cvetanovska, Milodarka Milatović – Stamatović, Radovan Vukasović, Vojislav – Vojo Kilibarda, Zoran Petrušić, Andrea Prokopijević, Predrag – Peđa Đaković, Draško Dragaš, Milica Golubović, Vladislav Patrić, Lana Bokan, Vaso Nikčević, Jovana Pestorić, Romana Pehar i Željka Jovićević.

U bašti Kulturnog centra održat će se koncert  ( Nevas Trio)  u utorak 12.9. od 21 sat, dok je koncert KLAVIRSKOG DUA Miletić – Zurković planiran za petak 29.9. u Muzičkoj sali od 20:30 sati.

Predstava „POMETNJE PITOMCA TERLESA“, po romanu Roberta Muzila, a u režiji Zorana Rakočevića, bit će izvedena u bašti Kulturnog centra u utorak 26.8.,  s  početkom u 20 sati. Adaptaciju romana slavnog austrijskog pisca uradio je Vasko Raičević, a pitomca Terlesa glumi mladi crnogorski glumac Marko Todorović. Predstava je rađena u produkciji Alternativne teatarske aktivne kompanije – ATAK i Kulturno informativnog centra „Budo Tomović“.