Program proslave svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića u Herceg Novom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 08. svibnja 2016. - 10:01
Autor: 

Uoči svetkovine sv. Leopolda Bogdana Mandića bit će održana trodnevna priprava u Herceg Novom. Ove godine navršava se 150 godina od njegova rođenja.

Prvi dan trodnevnice je u ponedjeljak, 9. svibnja kada će u 18 sati biti održana sveta misa u župnoj crkvi sv. Jeronima, koju će predslaviti mons. Ilija Janjić, biskup kotorski. U 19 sati bit će projekcija dokumentovanog filma o sv. Leopoldu.

Drugog dana trodnevnice ( 10. svibnja ) sveta misa će također biti u 18 sati u župnoj crkvi sv. Jeronima koju će predslaviti mons. Ilija Janjić, dok će u 19 sati nastupiti zbor katedrale sv. Tripuna.

Trećeg dana ( 11. svibnja ) sveta misa će, kao i dva prethodna dana, biti održana u 18 sati, također u crkvi sv. Jeronima, a predslavit će je mons. Ilija Janjić. U 19 sati bit će održana promocija nove knjige o sv. Leopoldu B. Mandiću.

Na sam dan svetkovine sv. Leopolda B. Mandića, 12. svibnja, sveta misa će biti održana u 8 sati u crkvi sv. Leopolda, u 10 sati će biti sveta misa u župnoj crkvi sv. Jeronima, dok će u 18 sati biti pontifikalna sv. misa također u župnoj crkvi sv. Jeronima, koju predslavi mon. Ilija Janjić, biskup kotorski.