Projekt "Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 02. veljače 2016. - 9:10
Autor: 

Jučer je u Općini Kotor organiziran informativni dan povodom objavljivanja javnog poziva za iskazivanje interesa  za sudjelovanje  u pilot fazi projekta pod nazivom “Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori” na kojem su predstavljeni  uvjeti sudjelovanja na ovom javnom pozivu.

Poziv je objavljen od strane  Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, koja pruža mogućnost dobivanja tehničke i financijske potpore  inovativnim, investicionim projektima, koji aktivno doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma (utiču na smanjenje emisija gasova s  efektom staklene bašte).

Cilj javnog poziva je iskazivanje interesa  i utvrđivanje kapaciteta općina- organa lokalne uprave i javnih službi i organizacija civilnog društva za realizaciju ovakve vrste projekata.

Pravo sudjelovanja imaju: Općine  - organi lokalne uprave i javne službe u Bokokotorskom zaljevu (Kotor, Tivat, Herceg Novi) i prijestolnici Cetinje, kao i organizacije civilnog društva (udruženja, asocijacije, nevladine organizacije) registrirane u Crnoj Gori, a koje djeluju na području općina Kotor, Tivat, Herceg Novi i prijestolnice. Maksimalni iznos financijske podrške po investicionom projektu je 150.000 eura, dok je minimalni iznos po projektu 50.000eura.  Sufinanciranje jednog inovativnog, investicionog projekta može iznositi maksimalno 25% njegove ukupne vrijednosti ( npr. za projekt čija je ukupna vrijednost 400,000 eura, sufinanciranje  može biti maksimalno 100,000 eura). Krajnji rok za slanje prijava je 10.2.2016. godine do 16:00h.