Vlada opredijelila financijska sredstva za saniranje štete prouzrokovane potresom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 12. siječnja 2018. - 8:36
Autor: 

Ministrica  bez portfelja Marija Vučinović upoznala je javnost s informacijom da je za saniranje štete prouzrokovane nedavnim potresom  Vlada na jučerašnjoj sjednici usvojila Prijedlog za dodjelu interventne financijske pomoći lokalnim samoupravama, istakavši da je riječ o hitnoj pomoći, te da će sredstva biti namijenjena za najugroženije obitelji Sjevernog regije , priopćeno je iz Vlade.

„Vlada je usvojila Prijedlog za dodjelu interventne financijske pomoći lokalnim samoupravama, za saniranje štete prouzrokovane potresom iz tekuće budžetske rezerve i to- za Općinu Plav u iznosu od 70. 000 eura, za Općinu  Gusinje u iznosu od 50. 000 eura, Općina  Andrijevica u iznosu 40. 000 i Općinu Berane za iznos od 30. 000 eura", kazala je Vučinović.

Vučinović je rekla da će ova sredstva biti namijenjena za hitne intervencije najugroženijim obiteljima.

"Naknadno ćemo čekati procjenu Komisije za procjenu štete sa lokalnog nivoa, kad će redovna Komisija za procjenu štete, Vladina Komisija dalje opredijeliti sredstva na osnovu pristiglih zahtjeva. Dakle, ova sredstva su kao što sam rekla namijenjena za interventnu pomoć najugroženijim obiteljima “, rekla je Vučinović.