TOT na prezentaciji projekta za razvoj niskokarbonskog turizma

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 16. veljače 2016. - 9:13
Autor: 

Turistička Organizacija Tivta je 12. veljače nazočila prezentaciji projekta za razvoj niskokarbonskog turizma, održanoj u hotelu „Budva“. Ispred TO Tivat prezentaciji su nazočili visokoškolci na stručnom osposobljavanju. U okviru projekta Razvoj niskokarbonskog turizma,set aktivnosti je usmjeren prema promociji i uvođenju ekološke certifikacije za smještajne objekte u turizmu.

Cilj ovog projekta je promoviranje EU Eko znaka (EU Eco Label) i Travelife-a. Predavanje o ekološkoj oznaci (EU Ecolabel) za turistička poduzeća u Crnoj Gori održao je Michael R. Bader, licencirani savjetnik i ispitivač za ekološku oznaku Europske Unije.

Treba istaći da na području bivše Jugoslavije postoje  4  turistička poduzeća koja posjeduju certifikat EU ekološke oznake, od kojih je jedan u Sloveniji, a čak tri u Crnoj Gori. Riječ je o TN „Slovenska plaža“ u Budvi, apartmani „Utjeha“ i apartmani „Kod Slavka“ u mjestu Utjeha. U Crnoj Gori postoji još potencijalnih objekata koji bi mogli u skorijoj budućnosti dobiti ekološki certifikat. Posjedovanje EU certifikata od izuzetnog je značaja kako za poduzeća, tako i za gosta i uopće za regiju.