Promocija monografije „Pod okriljem Svetog Nikole i Svetog Vlaha: Pomorsko pravo u Kotoru i Dubrovniku po odredbama njihovih statuta“

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. kolovoza 2021. - 11:18
Autor: 

Monografija „Pod okriljem Svetog Nikole i Svetog Vlaha: Pomorsko pravo u Kotoru i Dubrovniku po odredbama njihovih statuta“,  dr.  Mirjane Blagojević, odvjetnice i povjesničarke prava iz Beograda, bit će promovirana u subotu, 28.8., u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 18:30 h.

„Monografija predstavlja priređenu doktorsku disertaciju, odbranjenu 2015. na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, su krajem 2020. godine koju su objavili izdavačka kuća HeraEdu iz Beograda i Društvo za kulturni razvoj „Bauo“ iz Petrovca na Moru. „Pod okriljem Svetog Nikole i Svetog Vlaha: Pomorsko pravo u Kotoru i Dubrovniku po odredbama njihovih statuta“ približava čitaocu kompleksni normativni sistem dva najmoćnija grada južnog Jadrana - Kotora i Dubrovnika, ponajviše njihovih segmenata u domenu pomorskog prava. S druge strane, u knjizi je zastupljena i manja cjelina koja tretira pomorsko pravo i Budve i Paštrovića, dosad uglavnom slabije istraživanih iz tog ugla. Na promociji će govoriti dr Milko Štimac, Zorica Stabilović Bulajić, MA Dušan Medin i autorka dr Mirjana M. Blagojević“.

„Ovom prilikom napominjemo posjetice da su od 21. avgusta, propisane nove epidemiološke mjere IZJZCG po kojima su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sljedećih potvrda:

• potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili vakciniciji jednom dozom vakcine protiv kovida-19;

• potvrdu o negativnom PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata;

• potvrdu da je osoba preboljela kovid-19 (u periodu ne kraćem od 14 i ne dužem od 180 dana

od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);

• potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati“- poručuju organizatori.